StoryEditorOCM
KalelargaPRILAGODITE BRZINU

Totalni show u prometu na Poluotoku, u utorak su se dogodile dvije nesreće na Liburnskoj obali, a jedna je osoba zadobila teže tjelesne ozljede

Piše I.I.
2. kolovoza 2023. - 10:24

U utorak su se na Poluotoku dogodile dvije prometne nesreće. 

U javnosti je već poznato da se oko 16 sati dogodila prometna nesreća kog gradskog mosta koju je izazvao 36-godišnji Zadranin koji je u krvi imao 1,15 promila. 

Zbog neprilagođene brzine muškarac je izgubio nadzor nad vozilom i udario prvo u prometne znakove, zatim u rasvjetni stup i u prakirani motor. Od siline udarca, rasvjetni stup je pao i udario u još jedan parkirani automobil. U prometnoj nesreći oštećena su još dva parkirana automobila. 

36-godišnjak je zaradio prekršaje zbog vožnje u pijanom stanju, izazivanja prometne nesreće, ali i zbog toga što kod sebe nije imao vozački dozvolu. 

Četiri sata prije te nesreće na Poluotoku se dogodila još jedna u kojoj je teže tjelesne ozljede zadobio vozača motocikla.

Oko 12.00 sati u Zadru na raskrižju ulica Liburnska obala i Lančana vrata došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovali automobil i motocikl.

Do prometne nesreće je došlo kada je 42-godišnji državljanin Francuske upravljao automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te dolaskom do raskrižja oduzeo prednost prolaska i sudario se s motociklom zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin. Uslijed udara i pada, vozač motocikla je ozlijeđen te je radi pružanja daljnje liječničke pomoći, vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u zadarsku bolnicu gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja policija je provela očevid te će po dovršetku kriminalističkog istraživanja za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača automobila, podnijeti kaznenu prijavu.

03. svibanj 2024 16:51