StoryEditorOCM
KalelargaSLIKA ZD TURIZMA

Štekatom restorana zagradili ulaz u županijski ured za prostorno uređenje! Grad Zadar: "Za to nemaju dozvolu, dobili su upozorenje i novčanu kaznu"

Piše Zadarski.hr
13. srpnja 2022. - 14:23

”Nije li ova slika najveća ironija ikad i ujedno kvalitetna slika hrvatskog turizma. Dakle, ulaz u Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije je blokiran stolovima restorana", napisao je na svom Facebook profilu županijski vijećnik SDP-a Jure Zubčić uz fotografiju štekata u Ulici Brne Krnarutića, kraj sv. Krševana, na kojoj se zorno vidi sav nered na ulicama Polotoka.

Na pitanje tko je to dopustio i, ukoliko nije, zašto ovakvo ponašanje nije sankcionirano, oglasio se Grad Zadar.

- Za postavu ugostiteljske terase u Ulici Brne Krnarutića 11, za ugostiteljski objekt "Trattoria Bueno", društvo E.K. MEDITERAN j.d.o.o. s Gradom Zadrom ima zaključen Ugovor o zakupu javne površine za razdoblje od 1. siječnja 2021. godine do 31. prosinca 2022. godine, za ukupnu površinu 13 kvadrata. Po tom ugovoru, zakupniku nije dozvoljeno postaviti ugostiteljske stolove i stolice ispred ulaza u prostore Zadarske županije, Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove. Zbog korištenja javne površine izvan granica definiranih ugovorom postupalo je komunalno redarstvo upozorenjem. Slijedi rješenje i odgovarajuća novčana kazna, a ukoliko se kršenje ugovora opetovano bude ponavljalo Grad Zadar će isti raskinuti na štetu zakupca - poručuju iz Grada.

Sa zanimanjem čekamo rasplet....

29. travanj 2024 17:04