StoryEditorOCM
KalelargaOD DANAS

S radom počinje posebni mobilni tim za uzorkovanje kod sumnje na koronu u turističkoj sezoni. Evo gdje se nalazi i kako će raditi...

Piše Zadarski.hr
6. srpnja 2020. - 12:05

Danas započinje s radom  posebni mobilni  tim za uzorkovanje kod sumnji na COVID 19 za vrijeme turističke sezone koji će raditi  svakodnevno u vremenu od 12 do 20 sati. Za organizaciju rada tog mobilnog COVID tima zadužen je Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije. Pojedinačno uzimanje uzoraka moći će se obavljati  na poligonu (šator) ŠRC Ravnice u Zadru u vremenu od 14 do15,00 sati, a  prema popisu koji će epidemiološka služba ZZJZ Zadar dostaviti Zavodu za hitnu medicinu  24 sata prije.

Pojedinačno uzimanje uzoraka može se i rezervirati na broj telefona mobilnog tima :  099/537 9889 isključivo prema indikacijama i procjeni epidemiološke službe  i/ili ordinacije liječnika obiteljske medicine (LOM) ili mail adrese: mob.covid.tim@zhmzz.hr.

Organizirano uzimanje uzoraka isključivo se može  provoditi po nalogu epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zadar na dogovorenoj lokaciji.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije također je donio zaključak o  ponovnoj aktivaciju izdvojenih COVID ordinacija u kojima će raditi svi ugovorni liječnici opće/obiteljske medicine na području Zadarske županije, svakodnevno  u vremenu od 7,00- 11,00 počevši od 13. srpnja 2020. godine, sukladno rasporedu nadležnog Dom zdravlja Zadarske županije.

25. travanj 2024 11:37