StoryEditorOCM
KalelargaRASKOPANA ROMANSA

Privatnik danima izvodi radove na ovoj ulici u Diklu, komunalci pišu zapisnike, ali ta nerazvrstana cesta uopće nije uknjižena!

Piše P. O.
30. ožujka 2023. - 18:49

Ove fotografije su napravljene u Diklu, u ulici Romansa. Kolnik je dvosmjeran i već više od deset dana izgleda ovako, upozorava jedan naš čitatelj iz Dikla.

-Radove izvodi privatna osoba bez ikakvih dozvola, kanal je dubok oko 40 do 50 cm i bez bilo kakve je zaštite. Obaviještene su sve relevantne institucije u Gradu Zadru, ali se ništa ne poduzima, kaže naš čitatelj plašeći se nezgoda koje se mogu dogoditi u prometu.

Međutim, Robertino Dujela, gradski komunalni pročelnik, kaže nešto drugi:

-Komunalno redarstvo je postupalo po zaprimljenoj prijavi i u odmah izvršilo izvid na lokaciji. Komunalni redar je zapisnik, sukladno proceduri, poslao stranci na očitovanje, temeljem čega će donijeti odluku o pokretanju upravnog postupka, kaže Dujela i objašnjava zbog čega u stvari Romansa izgleda „neromantično”:

-Ključno je da nadležno Povjerenstvo za evidentiranje komunalne infrastrukture izvrši evidenciju i uknjižbu nerazvrstane ceste u utvrđenim gabaritima, što je komunalni redar i zatražio od Povjerenstva. U dijelu sigurnosti prometa na cestama na lokaciju smo uputili ophodarsku službu održavanja nerazvrstanih cesta, zaključuje pročelnik Dujela.

02. svibanj 2024 06:27