StoryEditorOCM
KalelargaNESLAVNI REKORDER

Povećao se broj hospitaliziranih u zemlji; Vili Beroš: Njih 78,70 posto nije cijepljeno, dok se ta brojka u Zadru penje na više od 90 posto!

Piše HINA
26. kolovoza 2021. - 13:31

Na današnjoj sjednici sjednica Vlade objavljene su informacije o aktualnom stanju vezanom za potres te aktualnom stanju vezanom za koronavirus u Hrvatskoj. Uvodno se na sjednici Vlade obratio premijer Andrej Plenković. Komentirao je nove epidemiološke mjere u okviru početka školske godine.

Vili Beroš govorio detaljnije o potonjoj situaciji. Otkrio je poražavajuće podatke o broju necijepljenih koji završavaju u bolnici i kazao kako 78,7 posto covid pacijenata u bolnicama hospitaliziranima između 16. i 22. kolovoza nije cijepljeno. Spomenuo je tri neslavna rekordera među hrvatskim bolnicama.

- U bolnici u Dubravi, u šibenskoj bolnici i bolnici za plućne bolesti u Zagrebu nijedan hospitalizirani pacijent nije bio cijepljen. U Zadru u bolnici više od 90 posto nije cijepljeno, a za 72 posto nam je narastao broj pacijenata na respiratoru - istaknuo je Beroš i rekao da je potpuno prevladala delta varijanta u Hrvatskoj.

25. travanj 2024 17:22