StoryEditorOCM
KalelargaKONTROLA PROMETA

Policajcima odbijao dati na uvid osobne dokumente odbio ponuđeni alkotest, a potom se pokušao udaljiti s mjesta događaja! Uhićen je i priveden

Piše M. K.
15. travnja 2024. - 10:55

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za prijetnju prema policijskom službeniku.

Naime, osumnjičenog su u nadzoru prometa 12. travnja u 13.50 sati policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac, zaustavili u Benkovcu u automobilu zadarskih registarskih oznaka.

Tijekom kontrole vozila i vozača, policijskim službenicima je odbijao dati na uvid osobne dokumente te je odbio ponuđeni alkotest, a potom se pokušao udaljiti s mjesta događaja.

Vozač je uhićen uz uporabu sredstava prisile, a tijekom daljnjeg postupanja je uputio ozbiljne prijetnje prema policijskom službeniku.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 47-godišnjak je u subotu, 13. travnja predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske, uz kaznenu prijavu koja se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.

Također je prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

28. travanj 2024 00:03