StoryEditorOCM
KalelargaININ ZELENI POJAS

PD Paklenica među pobjednicima natječaja s projektom "Planina bez otpada"

Piše Zadarski.hr
16. lipnja 2024. - 08:18

Na 11. po redu natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata - ININ Zeleni pojas - pristiglo je 158 ideja, a 15 najboljih projekata prema sudu šesteročlanog stručnog žirija nagrađeno je s ukupno 60.000 eura. Jedan od članova komisije bio je i poznati putopisac Kristijan Iličić.

Projekt PD Paklenice "Planina bez otpada" osigurao je sufinanciranje od INA-e za provedbu sakupljanja, odvoza i propisnog zbrinjavanja otpada nakupljenog oko planinarskih skloništa Vlaški grad i Zavrata.

Ovaj projekt nije samo ekološka inicijativa, već i edukacijska platforma. Dio sredstava društvo će iskoristiti u svrhu edukacije za planinare i ostale zainteresirane osobe o ispravnom zbrinjavanju otpada i pravilnom ponašanju na planini. Sve to ostvarit ćemo uz suradnju naših cijenjenih partnerskih institucija javnih ustanova - Parka prirode Velebit i Nacionalnog parka Paklenica.

Kroz dvije velike akcije čišćenja koje će se održati u jesen oko skloništa Vlaški grad i Zavrata na Velikom Rujnu, očistit će se površina od oko 2000 m2 i sakupiti oko jedne tona otpada. Ovaj posao odradit će članovi PD Paklenice i drugi volonteri koji su dobrodošli u što većem broju.

22. lipanj 2024 01:50