StoryEditorOCM
KalelargaDRUGI POKUŠAJ

Otvorene ponude za dovršetak građevinskih radova na zgradi Dnevnih bolnica, obe daleko iznad procijenjene vrijednosti

Piše I.I.
14. ožujka 2022. - 14:38

U ponedjeljak su otvorene ponude za dovršetak građevinskih radova na zgradi Dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju te adaptacija i opremanje dnevne bolnice službe za kirurgiju. 

Procijenjena vrijednost dovršetka građevinskih radova na zgradi dnevne bolnice iznosila je 20,9 milijuna kuna bez PDV-a, a na natječaj su pristigle dvije ponude. 

Prva ponuda je tvrtke Constructa terra  i iznosi 24,7 milijuna kuna. Druga ponuda je od procijenjene vrijednosti skuplja za 12 milijuna kuna, a dala ju je zajednica tvrtki Lavčević. 

Otvaranje ponuda se za ovaj natječaj trebalo održati posljednjeg dana veljače, ono je odgođeno zbog nedostatak dokumentacija na Elektroničkom oglasniku javne nabave RH. Naime, zainteresirani izvođači su zatražili da im se dostave projekti vodovodne instalacije i odvodnje, termotehničkih instalacija i elektroinstalacija, vatrodojave, sprinkler sustava te sve druge relevantne projekte i elaborate.

Podsjetimo kako je Opća bolnica Zadar sa slovenskom tvrtkom Solida raskinula ugovor o izvođenju građevinskih radova. Ravnatelj Željko Čulina je nedavno za portal Zadarski.hr kazao kako su problemi s tvrtkom Solida nastali zbog toga što slovenska tvrtka nije otplaćivala tvrtke s kojima su surađivali na gradilištu zbog čega je i kasnilo izvršenje radova, a s druge strane u pandemiji COVID-a su rasle cijene materijala i to je drugi segment koji ih je pritiskao. 

10. lipanj 2024 18:30