StoryEditorOCM
KalelargaOČEVID UTVRDIO

Nesreću u kojoj je poginuo švedski motociklist izazvala 65-godišnjakinja koja nije gledala dok se autom uključivala u promet!

Piše B.S.
22. kolovoza 2023. - 09:58

U teškoj prometnoj nesreći u 15.11 sati u Ulici 84. Gardijske bojne HV Termiti u Zadru smrtno je stradao 31-godišnji motociklist, državljanin Švedske. 

Prema rezultatima očevida provedenim u suradnji s zamjenikom Županijskog državnog odvjetnika u Zadru, sumnja se kako je prometnu nesreću izazvala 65-godišnja hrvatska državljanka, dok se uključivala u promet, upravljajući automobilom čakovečkih registarskih oznaka.

Kako nije propustila one s prednošću prolaska, na njezin je automobil naletio motocikl čakovečkih registarskih oznaka koji se kretao iz smjera Bibinja prema Zadru. Motocikl je nakon toga udario u stup javne rasvjete, nakon čega je vozač, 31-godišnji državljanin Švedske od zadobivenih ozljeda je preminuo na mjestu događaja. Tijelo je nakon pregleda mrtvozornika prevezeno na patologiju radi provođenja obdukcije.

Za vrijeme provođenja očevida, od 15.38 do 18.03 sati, promet navedenom dionicom ceste bio je obustavljen, te se odvijao obilaznim pravcima.

Policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

28. travanj 2024 15:29