StoryEditorOCM
KalelargaDOŠLI KANDIDATI

Možemo! na druženju s građanima: "Životni prostor na obali napadnut je sa svih strana legalnom i ilegalnom gradnjom"

Piše I. I.
6. travnja 2024. - 20:59

Platforma „Možemo”! na zadarskom je Branimiru predstavila svoje kandidate za IX. izbornu jedinicu, a u druženju s građanima pridružile su im se i saborske zastupnice Rada Borić i Urša Raukar Gamulin

Nositeljica liste za 9. izbornu jedinicu Maja Šintić kazala je kako su dio programa političke platforme bazirani na pitanjima stanovanja i troškova života jer sve manje ljudi može živjeti od vlastitog rada.

- Mladi više od svoje plaće ne mogu dignuti kredit kako bi mogli kupiti stan, a čak i kada bi to mogli, cijene kavdrata su preskupe. Zalažemo se zato za kreiranje javnih stambenih fondova, jer je potrebno poticati neprofitno i zadružno stanovanje, kako bi pravo na rješavanje stambenog pitanja bilo dostupno svim, istaknula je Šintić. 

Marko Lukavac, 4. na listi u ovoj izbornoj jedinici kazao je kako se Možemo! zalaže za bolji položaj mikro i malih poduzeća. 

- Stranke su do sada u kampanjama naglasak uvijek stavljale na izvore financiranja, bilo da je riječ o bespovratnim sredstvima ili fiskalnih kapaciteta, dok Možemo! naglasak stavlja na plasman proizvoda. Javni naručitelji u tom su sustavu prilika za plasman domaćih proizvoda. Oni su trenutno orijentirani jeftinijim proizvodima što naša privreda ne može ponuditi, istaknuo je Lukavac.

Raukar Gamulin istaknula je kako je životni prostor na obali napadnut sa svih strana legalnom i ilegalnom gradnjom.

– Prostor je zadnje obiteljsko srebro koje smo izmjenama Zakona o pomorskom dobru uspjeli sačuvati, a razumijevanjem i otvaranjem dijaloga želimo sačuvati i kulturu u urbanim sredinama i omogućiti ju zaleđu i otocima, poručila je Raukar Gamulin.

 

26. lipanj 2024 09:37