StoryEditorOCM
KalelargaNAKON TJERALICE

Mladić osuđen zbog sudjelovanja u grupnom silovanju 15-godišnje djevojčice izručen u zadarski zatvor iz Austrije

Piše B.S.
26. rujna 2022. - 11:10

Prvookrivljeni 22-godišnjak koji je 29.srpnja osuđen na sedam godina zatvora zbog sudjelovanja u grupnom silovanju, nasilju i ucjenama 15-godišnje djevojčice iz okolice Zadra iz Austrije je izručen u Zatvor u Zadru, potvrdila je njegova odvjetnica Darija Krajina Štivičić.

- Moj branjenik se nalazi u Zatvoru u Zadru gdje čeka pisani otpravak presude – rekla je Štivičić koja je ranije kazala kako su postojale objektivne okolnosti koje su ga onemogućile u ranijem javljanju pa je tako došlo do realizacije procedure u međuvremenu izdatog Europskog uhidbenog naloga.

Mladić je uhićen 19.kolovoza u Grazu dan nakon što je Županijski sud u Zadru,18. kolovoza, izdao Europski nalog o uhićenju. Prije toga, 2. kolovoza, za njim je bila raspisana tjeralica.

Sutkinja Županijskog suda u Zadru Sandra Radanović 29. srpnja donijela je nepravomoćnu presudu šestorici mladića iz okolice Zadra koji su optuženi da su od kolovoza 2018. do srpnja 2019. godine u više navrata seksualno zlostavljali 15-godišnju djevojčicu iz njihovog mjesta.

Drugookrivljeni maldić u slučaju osuđen je na kaznu od dvije godine i šest mjeseci, trećeokrivljeni na kaznu od tri godine, a četvrtookrivljenik na godinu dana zatvora.

Za ostalu dvojicu izrečena je uvjetna kazna. Nitko od njih se nije pojavio na izricanju presude, a s obzirom da je 22-godišnjaku izrečena kazna veća od pet godina zatvora sud je izdao dovedbeni nalog, a nakon toga I tjeralicu kada ga policija nije našla na obiteljskoj adresi.

Djevojčica je postala žrtva masovnog seksualnog iživljavanja mladića kada joj je bilo 15 godina. Silovanja su ponekad snimali mobitelom, čime su ucjenjivali kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose. Prijetili su joj da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako ne pristane na seks.

18. travanj 2024 06:50