StoryEditorOCM
KalelargaOSUMNJIČENA DVOJICA

Krivotvorenom dokumentacijom oštetili vlasnicu nekretnine u Zadru od 500.000 eura: u lažnom ugovoru krivotvoreni potpis i javnobilježnička ovjera

Piše Zadarski.hr
23. studenog 2023. - 14:31

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 62 i 66 godina koje se sumnjiči da su zajednički i dogovorno krivotvorenom dokumentacijom na prijevaran način oštetili vlasnicu nekretnine u Zadru.

Sumnja se kako je 62-godišnjak u proteklom vremenu u cilju stjecanja nepripadne imovinske koristi izradio lažni ugovor o darivanju zemljišta u Zadru, na kojem je krivotvorio potpis 67-godišnje vlasnice nekretnine kao i javnobilježničku ovjeru.

Nadalje, tako lažno sačinjene dokumente je predao 66-godišnjaku kojeg se sumnjiči da je u travnju 2021.godine u nakani nezakonite uknjižbe ugovor ovjerio u javnobilježničkom uredu na zagrebačkom području, a potom ga je osumnjičeni 62-godišnjak u svibnju 2021. godine dostavio zemljišnoknjižnom odjelu nadležnog suda poradi upisa vlasništva na svoje ime nekretnine, čija se vrijednost procjenjuje na 500 tisuća eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 62-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u krivotvorenje isprava, ovjeravanje neistinitog sadržaja te prijevare, dok je 66-godišnjak kazneno prijavljen zbog ovjeravanja neistinitog sadržaja i prijevare.

28. travanj 2024 14:03