StoryEditorOCM
KalelargaROK ZA PRIJAVE

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Zadar poništilo natječaj za ravnatelja! Nižić: Dogodila se pogreška...

Piše I.I.
27. siječnja 2023. - 13:57

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Zadar poništilo je natječaj za ravnatelja. Natječaj je poništen zato jer nije bio u skladu sa Statutom HNK Zadar.

Naime, prijave za natječaj objavljen 28. prosinca mogle su se podnositi u roku od osam dana od objave natječaja. Međutim, Statuom HNK Zadar propisano je drugačije.

U članku 14. Statuta HNK navodi se kako rok za podnošenje prijava na natječaj iznosi 30 dana od dana objavljivanja natječaja.

Vijest o poništenju natječaja za ravnatelja HNK Zadar potvrdio nam je predsjednik kazališnog vijeća Živko Nižić

- Prilikom raspisivanja natječaja dogodila se pogreška jer jedan zakon definira da se prijave mogu predati od osam do 30 dana, a Statut kazališta da je rok za prijave 30 dana. Ne znam kako se to dogodilo, ali natječaj je poništen i donesena je odluka o raspisivanju novog natječaja čiji će rok za prijave biti 30 dana, kazao je Nižić.

Nakon što Kazališno vijeće odabere kandidata, Gradsko vijeće će ga morati amenovati. Kako će to izgledati s obzirom na brojne turbulencije u Gradskom vijeću, tek će se saznati. 

Na natječaj koji se sada poništio stigle su tri prijave. Sve prijave su imale potpunu dokumentaciju, a ponude su uputili aktualni ravnatelj Renato Švornić, kojem bi to bio šesti mandat, kazališna redateljica Maja Šimić te Nebojša Gunjević, poznati zadarski publicist. 

20. rujan 2024 06:23