StoryEditorOCM
Kalelarga"BOGATA PONUDA"

Grad Zadar i TZGZ neće organizirati zajedničko gledanje utakmica Europskog prvenstva na gradskim trgovima! Osim ako...

Piše B. Š.
13. lipnja 2024. - 13:11

Hoće li se utakmice Europskog prvenstva u nogometu moći gledati organizirano na glavnom gradskom trgu ili Forumu? Sudeći po stanju u Gradu Zadru i gradske Turističke zajednice, oni koji priželjkuju ponovno uživanje u atmosferi zajedničkih prijenosa na zadarskim trgovima, morat će se nadati da će Modrić i kompanija proći grupu, jer im je to jedina šansa...

- Ne, nemamo još ništa u planu - bio je prvi odgovor kojeg smo dobili od direktorice Turističke zajednice Grada Zadra Ive Bencun.

Odgovor je bio iznenađujući. Zadar je grad koji živi, da ne kažemo ovisi od turizma. Ove godine ima porast od 24 posto gostiju u odnosu na lipanj prošle godine, Zračna luka Zadar bilježi najveći porast broja putnika od svih hrvatskih aerodroma i sezona bi po svemu sudeći trebala biti izvanredna. Zadar, osim toga, u reprezentaciji ima četiri Vatrena, Luku Modrića, Dominika Livakovića, Joška Gvardiola i Martina Erlića.  

Na sve to Europsko prvenstvo samo po sebi prilika je za dodatnu promociju i zaradu ako bi se organizirao prijenos svih utakmica, pa bi i naši gosti - Englezi, Nijemci, Francuzi... - mogli osjetiti atmosferu zajedničkog gledanja utakmica dok su na ljetovanju. Popilo bi se mnogo piva, uz to bi se sigurno nešto pojelo, grad bi nesumnjivo zaradio, a uz to bi se kvalitetno promovirao. Bio bi to pun pogodak Turističke zajednice kojoj je promocija destinacije uostalom osnovna svrha. 

Robertino Dujela, gradski pročelnik za komunalne djelatnosti, pojasnio je zbog čega trenutno nije u planu organizirani prijenos.

- Znate da Grad nema proračun, blokirano je sve. Razgovarat ćemo s direktoricom.

Nakon što je pročelnik Dujela razgovarao s Ivom Bencun, ona nam je ipak dala malo drugačiji odgovor.

- Nismo se najbolje razumjeli, nemamo u planu sad odmah organizirati zajedničko gledanje utakmica Hrvatske, ali ako naši prođu grupu, onda ćemo organizirati gledanje utakmica na velikom ekranu.

Zar ne bi bilo dobro da Turistička zajednica, u suradnji s Gradom Zadrom, našim brojnim turistima omogući organizirano gledanje svih utakmica Europskog prvenstva?

- Znate da to košta, a nama naš budžet to ne dozvoljava. A Grad Zadar ne može to financirati jer nema proračun - odgovorila nam je.

Podsjetimo, sutra, 14. lipnja počinje Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj. Natjecanje otvaraju domaćin Njemačka i Škotska u 21 sat u Münchenu. Naša reprezentacija svoj put na Euru započinje dan poslije kada će snage odmjeriti sa Španjolskom u 18 sati na Olympiastadionu u Berlinu.

U izravnom prijenosu...

15. lipanj 2024 10:34