StoryEditorOCM
KalelargaELEKTRONSKA ODLUKA

Dukić smanjuje plaće gradskoj upravi i poduzećima, ukida naknade za nadzorne odbore i upravna vijeća, reducira financiranje udruga i javne rasvjete  

Piše Predrag Opačić
30. ožujka 2020. - 11:17

Prva elektronska sjednica Gradskog vijeća Zadra upravo traje, a prva vijest glasi: gradonačelnik Branko Dukić odlučio je smanjiti plaće gradskoj upravi, ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zadra na rok od tri plus tri mjeseca!

Osim toga Dukić ukida plaćanje naknada za članstvo u upravnim vijećima javnih ustanova, plaćanje naknada za nadzorne odbore, reducira financiranje programa rada udruga na rok od tri mjeseca, smanjuje troškove javne rasvjete. Odgađa se novi način naplate odvoza otpada na tri plus tri mjeseca, a za vrijeme pandemije svi troškovi osim neophodnih će biti minimalizirani.

-Pred nama je prvenstveno zdravstvena borba, a usporedno s tom borbom i ekonomska borba za očuvanje svakog radnog mjesta, te je nužno nizom mjera pomoći gospodarstvu i ranjivim skupinama. Zbog svega navedenog u sljedećem razdoblju možemo očekivati znatne promjene u proračunu kako na prihodnoj strani, očekujući otežani priljev, tako i na rashodnoj strani, prilagođavajući se trenutku u kojem se nalazimo, objasnio je svoju odluku gradonačelnik Branko Dukić.

29. travanj 2024 23:58