StoryEditorOCM
KalelargaFOTO/VIDEO

Drama u Biogradu! Gori trajekt Kijevo, vatrogasci se bore s vatrom

Piše Iva Ivanac
10. ožujka 2024. - 11:58

U nedjelju ujutro buknuo je požar na trajektu Kijevo koji prometuje na liniji Biograd na Moru - Tkon. 

- Županijski operativni centar dobio je dojavu oko 10.30 sati da je buknuo požar u nadgrađu trajekta ispod zapovjednog mosta. Radi se o požaru u četiri kabine i hodniku trajekta. Na terenu se nalaze vatrogasci JVP Biograd na Moru i DVD sv. Filip i Jakov sa sedam vozila i devet vatrogasaca. Vatrogasci su trenutno lokalizirali požar u tri kabine, te rade na tome da lokaliziraju požar i na četvrtoj kabini, kazao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

- Taj trajekt je nedavno dovezao putnike iz Tkona i trebao je opet isploviti u 11.30 sati. Odjednom se počelo gorjeti u kapetanovoj kabini, ali vatrogasci su brzo smirili požar. Ondje je i policija koja je govorila svima da se odmaknu zbog opasnosti od eksplozije, rekao je čitatelj za 24 sata.

Fotografije Radio Biograd na Moru prikazuju stanje na terenu. Vidi se kako vatra izbija iz kabina, a najvažnije je kako nema ozlijeđenih. 

Trajekt Kijevo plovi na liniji Biograd Tkon, a izgrađen je 1997. godine u splitskom brodogradilištu.

Iz Jadrolinije su nam kazali kako sve putnike koji trebaju ići s i na Pašmana preusmjeravaju na trajekte Zadar - Preko. 

- Požar se dogodio na brodu Kijevo koji održava državnu liniju Biograd - Tkon. Izbio je u kabinama od posade dok je brod bio vezan te je ubrzo lokaliziran i ugašen. Zamjenskim brodom osigurat ćemo održavanje linije čim vremenske prilike dopuste, a putnicima je na raspolaganju i alternativni pravac državna trajektna linija Zadar - Preko, kazali su nam iz Jadrolinije. 

29. travanj 2024 17:26