StoryEditorOCM
Kalelarga28 NOVIH SLUČAJEVA

Dr. Edi Karuc: ‘U zadarskoj bolnici značajno raste broj mlađih osoba, a nije rijetkost da završe na respiratoru zbog teške kliničke slike‘

Piše B.S.
16. srpnja 2021. - 09:39

Na području županije 28 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Novooboljeli izolaciju provode na području gradova Zadar (17) i Nin(1) te općina Bibinje (3), Kali (1), Pašman (1), Poličnik (2),  Sukošan (1) i Sv.Filip i Jako (1). Jedna novooboljela osoba je državljanin Kraljevine Danske koji izolaciju provodi na području Zadarske županije.

Kod novooboljelih osoba većinom se radi o kontaktima već prethodno pozitivne osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 166 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 624 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 17 osoba.

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima  hospitalizirano je 17 bolesnika od kojih je troje na respiratoru.

image
Pregled oboljelih
Zadarski.hr

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

- U Općoj bolnici Zadar značajno raste broj mlađih hospitaliziranih osoba, a nije rijetkost da završe na respiratoru zbog teške kliničke slike. Od ukupnog broja trenutačno hospitaliziranih dvadeset posto je mlađih od 50 godina,  najviše je bolesnika rođenih između 1950. I 1960. godine, a na respiratoru su bolesnici srednje životne dobi. Za sada je situacija još uvijek dobra, iako nam je u zadnjih nekoliko dana porastao i broj pacijenata na COVID odjelima i bolesnika na respiratoru. Simptomi hospitaliziranih su teški, a  odraz su upalnih procesa sa visokom temperaturom koja slabije reagira na lijekove . Kod pacijenata se javlja  gubitak apetita, opća slabost, suhi kašlj i na kraju  otežano disanje - rekao je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edi Karuc.

20. travanj 2024 10:12