StoryEditorOCM
KalelargaTKO TO MOŽE PLATITI?

Bablje lito u četiri slike: zalazak Sunca, sjedenje na rivi, uživanje na mulu i - bajne orgulje! Sve je još puno furešti, domaći se govor ne čuje...

Piše Ivica GJERGJA
12. rujna 2023. - 21:39

U jednoj predvečernjoj điradi koju smo bacili po novoobnovljenoj rivi na Poluotoku, vidjeli smo bezbroj divnih slika. Iako se bliži kraj ljeta, furešti je u izobilju, pa smo tako điravajući naišli na četiri momenta, a rijetko smo čuli naš domaći govor.

Prva naša slika (momenat) je bajni zalazak Sunca (vrijeme našeg boravka na rivi je 19,15 sati), divan trenutak kada je Sunce pri kraju dana i zapada "u more" u daljini. Mnogi su selfiji napravljeni za uspomenu i dugo sjećanje svih.

image

Đir po rivi

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Druga slika - sjedenje na rivi, uživa se u smiraju dana nakon što su furešti napustili plažu, spremili se i bacili i oni đir po rivi, udišući ljepotu koju im pruža smiraj dana.

Treća slika na mulu, opet isto kao i na rivi, sjedenje, smijeh, užitak, lagana priča dvoje ili više ljudi i koji gutljaj onoga što je svatko donio sa sobom.

image

Đir po rivi

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Četvrta su bajne orgulje koje su poznate u svijetu, a kad se sve stopi sa zalaskom Sunca, selfijima i raspoloženjem koje vlada među svitom - užitak je tim veći.

Điravajući tako rivom naišli smo na obitelj Matježa Rogoz iz Maribora, Slovenija, koji je onako sam za sebe rekao:

- Već sam mjesec dana ovdje, svaku večer udišemo ovaj morski zrak, divimo se ljepotama rive, zalaska Sunca, orguljama, no čovik dragi da imate samo više sadržaja, pa da se uz taj ugođaj još više „opijamo“ ovom lipotom.

O, o naš Matijaž je postao Dalmatinac?

- Pa jesam, svaku godinu dolazim tu i budem nekoliko miseci i ovo je moj dio radosti, nakupim se pozitivne energije za nove radne pobjede doma i tako do drugog ljeta.

Pa kad je tako - sretno Dalmoš!

image

Đir po rivi

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Ne znamo je li nam naš gost htio reći da bi još nečim trebalo oplemeniti našu divnu rivu, sami zaključite...

27. travanj 2024 15:49