StoryEditorOCM

Pogledajte kako su izgledali sinoćnji koncerti povodom kampanje "Zagrli Zadar": četiri pozornice s različitim glazbenim štihom

Piše MGM
10. srpnja 2021. - 13:43

Na obljetnicu upisa zadarskog fortifikacijskog sustava na popis svjetske baštine UNESCO-a, na Bedemima zadarskih pobuna održan je zabavni program koji ujedno označava početak kampanje Zagrli Zadar.

Na četiri pozirnice koje nose imena Drioli, Sv. Marcela, Sv. Roko i Kaštel, Grad Zadar donosi programe koji komuniciraju s reneansnom poviješću bedema te programe zabavnog karaktera.

Na početku Bedema s južne strane na pozornici Drioli održala se comedia dell arte, dvije ulične uzvedbe kultne Punch & Judy u izvedbi ansambla Kazališta lutaka Zadar.

image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix

Pozornica Sv. Roka na samoj sredini Bedema rezervirana je bila za manouche jazz u izvedbi Gipsy Swing Sindikata te izložbu Intra Muros zadarskog kultnog fotografa Ante Brkana. Na pozornnici Kaštel izmjenjivali su se ansambl za renesansnu glazbu Marco Polo i Zadarski plesni ansambl s korografijama starih renesansnih plesova, dok je finale bilo rezervirano za program Rock the Walls na pozirnici Sv. Marcele na kojoj je nastupio poznati bend Psihomodo Pop.

image
Jure Miskovic/Cropix
19. travanj 2024 13:53