StoryEditorOCM

Oproštaj od velikog Zlatka Saračevića: na vječni počinak su ga ispratili obitelj, prijatelji i članovi ‘zlatne generacije‘

Piše PSD
25. veljače 2021. - 16:36

Zlatko Saračević ispraćen je na vječni počinak. Legendarni hrvatski rukometaš i zlatni olimpijac iz Atlante 1996. pokopan je u Aleji hrvatskih velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Pridržavajući se epidemioloških mjera, u vječnost su ga ispratili neutješna supruga Kornelija i najbliža obitelj, vjenčani kum Božidar Jović, bivši suigrači poput Ćavara, Smajlagića, Matoševića i Načinovića, mlađa generacija s Balićem, Metličićem, Vukovićem, Šolom i Džombom, njegove rukometašice iz Podravke, predstavnici Hrvatskog rukometnog saveza, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, te mnogi drugi prijatelji i poznanici.

Saračević je u dobi od 59 godina preminuo prošle nedjelje od posljedica srčanog udara nakon završetka utakmice u kojoj je Podravka u Koprivnici pobijedila Lokomotivu i napravila velik korak prema naslovu prvakinja države. Saračeviću je pozlilo u automobilu nakon utakmice, u bolnici su ga liječnici pokušavali reanimirati preko pola sata, ali ga nisu uspjeli spasiti.

Njegova je smrt potresla cjelokupnu hrvatsku sportsku javnost, ali i cijeli rukometni svijet. Od Sarača su se u Koprivnici i Zagrebu ljudi opraštali u Knjizi žalosti, a iz dvorane u Koprivnici njegov je lijes ispraćen do Mirogoja gdje mu je posljednje počivalište. Zbogom, dragi Sarač. Počivao u miru.

19. travanj 2024 17:26