StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: ZAVRŠEN DIVE IN KUP

Evo i izvještaja: Najbolji su Team Italia, tri hrvatske ekipe među pet najboljih

Piše Josipa Perić
6. svibnja 2017. - 21:40
divein_kup12-060517_resize.JPG

Danas je na Boriku održano poznato natjecanje podvodnih ribolovaca - „Zadar Dive in spearfishing cup". Ovogodišnje natjecanje peto je po redu, a zona ribolova bila je širi akvatorij Dugog otoka. Vaganje i proglašenje pobjednika održano je u 16 sati u prostoru Famous Beach & Grill bara na Boriku.

Ove se godine na natjecanje prijavilo nešto više od 130 natjecatelja u pedeset ekipa iz osam zemalja. Pet najbolje plasiranih ekipa ove godine su: 1. Team Italia (Angelo Ascione, Stefano Claut, Giacomo de Mola) 2. Veterani (Đani Uhač, Daniel Gospić, Nino Šarin) 3. Strožanac (Jakov Mislav Sokol, Jakov Pavić, Stjepko Kesić) 4. DiveIN Croatia (Mate Barešić, Danijel Haluška, Dubravko Pejdo) 5. Team Centro Italia (Diego Mazzocchi, Lippi Francesco, Poggioli Roberto)

- Dive in je krenuo 2013. godine, kada je počeo kao pojedinačno natjecanje. Nakon treće godine shvatili smo da ako ga pretvorimo u ekipno, ovo natjecanje će privući još veći broj natjecatelja - otkrio nam je tajnik natjecanja, Ante Kolanović.

Glavna ideja cjelokupne manifestacije zapravo je promocija Zadra i zadarskog arhipelaga kao vrhunske lokacije za ronilački turizam. Znamo da je turist koji se bavi podvodnim ribolovom jako dobar gost. To vidimo, prvenstveno, jer cjelokupna oprema mnogo košta. Također, svi koji dođu plate smještaj i ne nose gepek pun pašteta već plate ribolovnu dozvolu, kupe ulje i ostale potrebne namirnice kako bi si pripremili ukusnu ribu - nastavio je Kolanović. Ovo je natjecanje postalo najpopularnije na području Republike Hrvatske, kažu nam sudionici.

- Drugi put sam na natjecanju. Vratio sam se zbog dobre organizacije i još bolje ekipe. Domaćini su odlični i vjerujem da ću ponovno doći - otkrio nam je Luka Kamenski, sudionik natjecanja i strastveni ribolovac. Iako je Hrvatska mala zemlja, ona ima mnogo strastvenih ribolovaca, no potreban je spoj ugodnog s korisnim kako bi se okupio ovako veliki broj zaljubljenika u morske dubine.

- Sve je krenulo od dobre organizacije. Nikad nam nije bilo u cilju da napravimo neki pressing oko rezultata. Ne želimo da budu napeti nego da im bude dobro i zabavno. Zato cijelo vrijeme stavljamo veći naglasak na zabavu nego na samom natjecanju. Tko će uloviti koliko i tko će biti koji na ljestvici nama uopće nije bitno. Bitno nam je da se družimo i zabavljamo. Ove godine od cjelokupnog ulova radimo brudet a na Afterpartyju zabavljat će nas DJ i hostese. - dodao je Kolanović.

 

16. lipanj 2024 03:41