StoryEditorOCM
ForumTOP JEDAN MILIJARDER

Zahvaljujući oporavku dionica Tesle, Elon Musk ponovno preuzima titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu

Piše Vijesti Sd
24. srpnja 2023. - 22:49

Kako je objavio Forbes, multimilijarder Elon Musk ponovno je preuzeo titulu najbogatije osobe na svijetu. Musk se popeo na prvo mjesto zahvaljujući oporavku dionica Tesle. Njegova neto vrijednost povećala se danas za još 4.1 milijardu dolara, odnosno za više od 1.75 posto, te sada iznosi 240.7 milijardi dolara.

Tesline dionice porasle su jutros za više od 2.5 posto na nešto više od 266 američkih dolara. Radilo se o oporavku nakon naglog pada vrijednosti dionica prošlog tjedna. Bogastvo Elona Muska sada je nadmašilo ono Bernarda Arnaulta, izvršnog direktora francuskog proizvođača luksuzne robe LVMH.

U vlasništvu LVMH-a nalaze se tvrtke Louis Vuitton, Christian Dior i Tiffany. Arnaultovo neto bogatstvo potonulo je danas za 2.4 milijarde dolara, odnosno za više od 1 posto, na 234.9 milijardi dolara. Sve se to dogodilo uslijed pada vrijednosti dionica LVMH-a.

image
Stefani Reynolds/Afp

Musk je titulu najbogatije osobe na svijetu izgubio u petak, samo nekoliko dana nakon što ju je nakratko ponovno preuzeo. Izgubio je otprilike 18 milijardi dolara u četvrtak zbog potonuća Teslinih dionica, koje su pale za gotovo 10 posto nakon lošeg kvartalnog izvješća o zaradi.

Musk, koji je u listopadu zaključio veliku akviziciju Twittera vrijednu 44 milijarde dolara, u nedjelju je predstavio dugoočekivani rebrand platforme promijenivši logotip tvrtke iz svoje plave ptice u slovo "X". Musk je rekao da slovo "X" za njega ima posebno značenje. Koristi to slovo za svoju tvrtku za svemirsku tehnologiju i kao model Tesle.

image

 

 

Constanza Hevia/Afp
28. travanj 2024 17:21