StoryEditorOCM
ForumKADROVSKE PROMJENE

Vladi su predložena tri nova hrvatska člana Uprave Ine, evo o kome se radi

Piše Piše Ivanka Pičuljan/JL
19. rujna 2022. - 17:42

Vladi su u ponedjeljak predložena nova tri hrvatska člana Uprave Ine koja bi se imenovala na šest mjeseci, dok se ne provede javni natječaj i ne izaberu novi na mandat od četiri godine.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg predloženi su Miroslav Skalicki – energetski stručnjak koji je bio generalni direktor Shella za Hrvatsku od 1998. do 2003. godine. Nakon toga, do odlaska iz Shella, Skalicki je radio u Milanu na Shellovim poslovima na razini Mediterana i Europe.

Drugi član je prof. Hrvoje Šimović s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a treći Emanuel Kovačić koji je glavni savjetnik za vanjske subjekte Ine. Kovačić ima iskustvo u Cemexu gdje je bio direktor pravnih poslova.

Ekonomist, naftni stručnjak i pravnik ući će u Upravu Ine umjesto Nike Dalića, Barbare Dorić i Darka Markotića - troje hrvatskih članova Uprave od kojih su zatražene ostavke nakon što je u preprodaji plina koji se proizvodi u Hrvatskoj kompanija oštećena za oko milijardu kuna, ali ih nisu podnijeli jer bi time ostali bez otpremnina.

Nadzorni odbor Ine ipak će im uskratiti otpremnine pri čemu će se, kako doznajemo, pozvati na odredbe Zakona o trgovačkim društvima koje to predviđaju u slučajevima teže povrede dužnosti i gubitka povjerenja.

16. lipanj 2024 21:29