StoryEditorOCM
Forum‘TAMNA STRANA‘

‘Umjesto da Andrej transformira HDZ, HDZ je transformirao Andreja. Slično kao kad se Anakin Skywalker tansformirao u Dartha Vadera!‘

Piše Hina
15. veljače 2023. - 13:02

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk rekao je u utorak da je premijer Andrej Plenković prijetnjom da će curenje informacija postati kazneno djelo završila transformacija Andreja Plenkovića u AP poručivši kako je, umjesto da Andrej transformira HDZ, HDZ transformirao Andreja.

"Vlada će promijeniti Zakon o kaznenom postupku i Kazneni zakon kako informacije iz istraga više ne bi nekontrolirano, namjerno, politički selektirano i aranžirano izlazile u medije. Curenje informacija postat će kazneno djelo reče Andrej i ostane živ", rekao je Bauk u Hrvatskom saboru u slobodnim govorima.

Smatra kako je tom fantomskom prijetnjom i pokušajem "imperije da uzvrati udarac" završila transformacija Andreja Plenkovića u AP. "Nešto slično kao kad je Anakin Skywalker prešao na tamnu stranu i transformirao se u Dartha Vadera. Umjesto da Andrej transformira HDZ, HDZ je transformirao Andreja", kazao je.

Poručio je i da je "ovo kuća za sve nas",  ne samo za vladajuću kastu. "Ne samo za one koji bi upokoravali, eksploatirali, ušutkavali i progonili. Nas upokorit nećeš", rekao je Bauk. "Zalud ti svo diplomatsko i političko iskustvo, evropski prijatelji, briselski i pariški dani kad nisi naučio da se Rojters zaustavit ne može. ŠČ!", poručio je Plenkoviću.

Vidović Krišto: Plenković se počeo gubiti

I Karolina Vidović Krišto rekla je da je Plenković tom izjavom svjedoči da se "počeo gubiti"  jer ne podnosi stres i time povezani strah iz razloga jer je, kako je rekla, uhvaćen u otvorenoj korupciji. "Plenković je u korupciji od slučaja Borg, Ina, Softvera Gabrijele Žalac. U bilo kojoj drugoj članici EU situacija u kojoj se Hrvatska nalazi ne bi bila moguća jer bi profesionalni mediji i funkcionalno pravosuđe svojim djelovanjem onemogućili ovakvo bezakonje", kazala je.

Vidović Krišto upozorila je i da hrvatski građani nisu izloženi samo korupciji, nego i sustavnom omalovažavanju i vrijeđanju od strane vladajućih odnarođenih elita. 

Vukovac: Svi u aferama povezani stranačkom iskaznicom

I Ružica Vukovac (Klub Za pravednu Hrvatsku) upozorila je  na brojne korupcijske afere vrijedne više milijardi kuna kojima je oštećen državni proračun, a u kojima su glavni sudionici članovi Vlade i bliski suradnici premijera Plenkovića te članovi uprava trgovačkih društava u državnom vlasništvu. Upozorila je i da je aferom Softver napravljena izravna i neizravna šteta za državni proračun, a svi su u njoj povezani istom stranačkom iskaznicom.

"Predsjednik vlade kompromitiran je brojnim sms porukama svojih ministara, državnih tajnika, glasnogovornika Vlade i predstojnika Ureda Vlade i koji su sami koruptivno nastupali prema direktorima javnih poduzeća", upozorila je.  

Pozdravivši jučerašnji štrajk radnika Wolta, Katarina Peović (Klub HSS-a i RF)  rekla je da im agregator uzima 5 do 10 posto zarade, a oni istovremeno  nemaju niti pravo na plaćeno bolovanje, niti pravo na godišnji i plaćeni godišnji odmor.

"To su ljudi koji voze pod svim uvjetima znači i poznate su situacije u kojima su upravo dostavljači nakon zagrebačkog potresa vozili praktički po ruševinama riskirajući svoje živote, često su zapravo u opasnosti da se ozlijede i dešavalo se znači dramatične situacije da se to i realiziralo", upozorila je.

26. travanj 2024 11:13