StoryEditorOCM
ForumOBRAT U SLUČAJU VELIKOG SEKS SKANDALA

Svodnik i djevojka koju je ‘prodavao’ za novac vjenčali se uoči početka suđenja

Piše Zadarski.hr
25. travnja 2018. - 23:50
prostitucija

Nedugo nakon početka suđenja, slučaj koprivničkog svodnika koji je podvodio svoju vlastitu djevojku, dobio je novi zanimljiv obrat.

Naime, prema pisanju portala Podravski.hr, taj 52-godišnji muškarac sada je istu djevojku i oženio. To vjenčanje imat će veliku pravnu korist za optuženog 52-godišnjaka jer prema hrvatskom zakonu supružnici, kao i bliski rođaci, ako ne žele, ne moraju svjedočiti jedno protiv drugoga. Prema tome 28-godišnjakinja, koja je pružala seksualne usluge u dva koprivnička kafića poznatim poduzetnicima s područja Koprivničko-križevačke i Međimurske županije, neće morati svjedočiti protiv supruga koji ju je podvodio.

Kako je Podravski list doznao od mještana nedaleko od Koprivnice, gdje 28-godišnjakinja trenutačno radi kao konobarica, par se vjenčao u koprivničkoj Gradskoj vijećnici.

Poznata lica

Podravski.hr navodi kako je odmah nakon toga djevojka promijenila prezime na Facebooku, a prema objavama religioznog sadržaja moglo bi se reći da je nakon brušenja zanata u kafiću doživjela duhovnu obnovu. Naime, počela je objavljivati vjerske citate i fotografije Isusa te dugih svetaca.

Podsjetimo, suđenje 52-godišnjem svodniku počelo je prošli tjedan na Općinskom sudu u Koprivnici.

Tereti ga se za 11 kaznenih djela prostitucije koja su tijekom kriminalističkog istraživanja dokazana uz pomoć snimanja razgovora, presretanja SMS poruka te tajnih mjera praćenja.

Mušterije su bili čak jedanaestorica poznatih poduzetnika iz Koprivničko-križevačke i Međimurske županije stariji od 50 godina. Zbog zaštite njihovih identiteta sudac Krešimir Pavlović je zatvorio suđenje za javnost pa će pikanterije sa slučaja ostati u sudskim spisima.

Slučaj je započeo kada su po Koprivnici krenule priče da se u dva kafića u gradu neke žene bave najstraijim zanatom na svijetu. Policija je neko vrijeme vršila nadzor spomenutih kafića, snimala goste i osoblje nakon čega se utvrdilo da 28-godišnjakinja prodaje svoje tijelo, a da je podvodi njezin dečko od 52 godine. Dečko je uhićen, a istraga je pokazala da druge žene ipak nisu imale veze s tim slučajem.

Ovisni o kocki

Prema navodima Podravskog lista, 28-godišnja djevojka dragovoljno se seksala s većim brojem muškaraca za novac, koji bi nakon seansi predavala svom dečku, sadašnjem suprugu. Tijekom istrage je utvrđeno da je on zarađeni novac trošio na kockanje jer je ovisnik o kocki.

Kasnije se ispostavilo da i 28-godišnja djevojka ima problema s kockom. S obzirom da novac od prodaje tijela nije zadržavala za sebe, ona se u ovom konkretnom slučaju tretira kao žrtva.

Ako se tijekom sudskog postupka utvrdi suprotno, mogla bi dobiti prekršajnu prijavu za odavanje prostituciji.

Optuženi 52-godišnjak zbog podvođenja može dobiti zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

Da je kojim slučajem tijekom istrage uhvaćen da prisiljava djevojku na prostituciju raspon kazne bi išao i do deset godina.

S obzirom na to da je u slučaju uhićena samo jedna djevojka, a pričalo se da ih je bilo više, uhićena 28-godišnjakinja je optužila prijateljice koje su često zalazile u spomenute kafiće da su se zajedno s njom bavile istim zanatom.

Tijekom istrage im ništa nije dokazano, a jedan od kafića je nedugo nakon izbijanja skandala prestao raditi.

23. travanj 2024 15:42