StoryEditorOCM
ForumIZBORI 2021.

Stigli prvi rezultati: Tomašević dobio dvostruko više glasova od Škore, Puljak vodi u Splitu

Piše JL
30. svibnja 2021. - 20:09

NOVO<<< 20:00 Počeli su pristizati i prvi rezultati iz DIP-a.

Tomislav Tomašević u Zagrebu u 20 sati osvaja 55.184 glasa, a Miroslav Škoro 26.119 glasova. Obrađeno je 28 posto biračkih mjesta.

U Splitu vodi Ivica Puljak s 7768 glasova, a Vice Mihanović ima 4730 glasova. Obrađeno je 25 posto biračkih mjesta.

19:55 Kandidat za zamjenika gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet (Možemo! i partneri) ocijenio je u nedjelju da je teško da se prednost koju imaju po izlaznim anketama može preokrenuti u korist protukandidata Miroslava Škore do kraja večeri.

- Mislim da su građani nakon 20 godina upravljanja gradom poručili da im je dosta, ali isto tako da su se u drugom krugu kampanje odlučili za konstruktivno i pozitivno, dodao je Korlaet za Hinu.

Korlaet je kazao da je teško je da se taj postotak može promijeniti do kraja večeri, te da vjeruje da je Tomašević, zajedno sa njime i zamjenicom Danijelom Dolenec, novi gradonačelnički tim na čelu Zagreba. 

19:50 Objavljeni su osvježeni podaci izlaznih anketa:

- U Zagrebu uvjerljivo pobjeđuje Tomislav Tomašević sa 67,30 posto, dok Miroslav Škoro osvaja 32,70 posto.

- U Splitu pobjeđuje Ivica Puljak s 59,78 posto, dok Vice Mihanović osvaja 40,22 posto.

- Ivan Radić osvaja 62,61 posto u Osijeku, dok njegov protukandidat Berislav Mlinarević ima 37,39 posto podrške.

- U Rijeci pobjeđuje Marko Filipović s 56,65 posto, dok Davor Štimac osvaja 43,35 posto.

19:47 Davor Božinović u središnjici HDZ-a komentirao je izlazne ankete. Novinari su ga pitali za situaciju u Splitu, gdje njihov kandidat Vice Mihanović gubi od Ivice Puljka.

- Nakon što je Split doživio procvat pod vodstvom HDZ-a i nakon što su birači glasovali na način da nisu kaznili čak ni antisemitske izjave. To je sve o čemu se moramo odrediti i zamisliti, rekao je Božinović.

- Mi smo uložili puno, a onda se dogodilo da je pobijedio kandidat koji je slao poruke koje su neprimjerene 21. stoljeću. Da je to bio kandidat HDZ-a, nije mi teško zamisliti što bi se dogodilo pa ni od strane medijskih kritika. No, ono što je najvažnije, pobijedili smo prvi put u Osijeku. HDZ je pobjednik i to je glavna poruka ovih izbora. Čujem da su neke stranke ostvarile svoj cilj, a dobile su jednu ili dvije županije. Što da mi onda kažemo? HDZ vodi hrvatski narod, voljom hrvatskog naroda, tako će biti i dalje, rekao je Božinović.

19. travanj 2024 07:24