StoryEditorOCM
ForumRATNI ZLOČIN

Srpski dragovoljac pritvoren zbog zlostavljanja i silovanja djevojke za vrijeme rata, tada je imao 15 godina

Piše vijesti sd
1. kolovoza 2023. - 09:26
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 46-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske (ilustracija)Jakov Prkić/Cropix

Poznato je da ratni zločini ne zastarijevaju, kao i to da su, među ostalim, u Vukovaru počinjeni ratni zločini koji nisu sankcionirani.

Na tome popisu sada bi mogao biti jedan manje.

Službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom. Njega se sumnjiči da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, iz članka 120. Osnovnog kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni, tada 15-godišnjak, u travnju 1992. godine, kao naoružani civil, zajedno s drugim počiniteljima, pripadnicima srpskih paravojnih formacija, iskoristio okolnosti rata te je u Vukovaru sudjelovao u fizičkom zlostavljanju i silovanju tada 19-godišnjakinje, izlažući je patnji i poniženju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 46-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske, a kaznena prijava podnesena je Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, izvještava Danas.

image

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni, tada 15-godišnjak, u travnju 1992. godine, kao naoružani civil, zajedno s pripadnicima srpskih paravojnih formacija, iskoristio okolnosti rata te je u Vukovaru sudjelovao u fizičkom zlostavljanju i silovanju 19-godišnjakinje (ilustracija)

Ante Čizmić/Cropix
29. travanj 2024 10:20