StoryEditorOCM
ForumPRIJATELJICE, KUME

‘Spaja nas prošlost, usponi i padovi, borba s ružnim stranama šoubiza‘: Marijana Batinić i Petra Nižetić otvorile dušu

Piše Scena SD
7. ožujka 2024. - 14:39

Pravo prijateljstvo cijene nema, to najbolje znaju poznate Splićanke, voditeljica Marijana Batinić i fotografkinja i producentica Petra Nižetić Mastelić, koje su prijateljice više od trideset godina.

Njihov prvi "susret" dogodio se još u splitskom rodilištu, gdje je Petrina majka Tamara čuvala trudnoću, a Marijanina majka Verica istodobno je rađala, piše Gloria.

Zajedno su išle i u osnovnu školu, a nerazdvojne su postale tek kao učenice srednje Turističke škole, a kao studentice Pravnog fakulteta, na kojem su u isto vrijeme diplomirale, prijateljski su odnos prelile u poslovni. Tada su, naime, na lokalnoj splitskoj televiziji počele raditi zabavnu emisiju "Po ure torture", s kojom su poslije prešle na HRT.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Emotivno ih nije razdvojio ni Petrin odlazak na poslijediplomski studij u Barcelonu, kao ni sedmogodišnji boravak u Americi gdje se udala za poduzetnika i bivšeg košarkaša Franu Mastelića. Marijana se skrasila uz fotografa i marketinškog stručnjaka Mateja Pašalića. Parove osim prijateljstva veže i kumstvo kao kruna dugogodišnjeg odnosa koji, čini se, ništa ne može poljuljati.

image
Ante Čizmić/Cropix

Godine razdvojenosti nisu utjecale na njihovo prijateljstvo.

- Spaja nas naš dalmatinski mentalitet, ali ponajviše sva ona iskustva koja smo prošle zajedno. Iako smo poprilično različite, posebice u pristupu prema poslu, vjerujem da nas upravo to upotpunjuje. Ja sam uvijek bila spremnija na rizik i eksperiment, a Marijana je igrala na sigurno - priznala je Petra Glorijinim novinarima.

image
Livio Andrijić/Cropix

- Nikad jedna na drugu nismo gledale kao na konkurenciju, već smo si bile štit. Spaja nas prošlost, usponi i padovi kroz koje smo prošle jako mlade i neiskusne, suočavanje s ružnim stranama svijeta šoubiznisa.

Uvijek smo bile jedna drugoj oslonac i čini mi se kao da smo proživjele nekoliko života. A razdvaja nas život, svakodnevica, žrvanj u koji upadneš i jedva sam sebe uspijevaš uloviti. No, najviše nas razdvajaju kilometri - kazala je Marijana.

image
Duje Klarić/Cropix
27. travanj 2024 10:49