StoryEditorOCM
ForumPODNIJELI PRIJAVU

Policija reagirala zbog jurnjave Nevere, oglasio se i Rimac: ‘Vozač se sam javio policiji, a ja se ispričavam‘

Piše JL
3. lipnja 2021. - 10:55

NOVO

Dubrovačko-neretvanska policija oglasila se o snimci jurnjave Rimčeve Nevere koja se od jutros dijeli društvenim mrežama. 

U priopćenju kažu da će protiv vozača, koji je na magistrali gdje je ograničenje 90 km/h  vozio 232 kn/h, biti podnese optužni prijedlog.  Napominju i kako im nije bila prijavljena testna vožnja automobilom po tom predjelu državne ceste D-8. 

"Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, obavještavamo vas da je proveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Napominjemo da Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u nadležnosti ove Policijske uprave", poručuju iz policije.  

Na svom je Facebooku reagirao i Mate Rimac koji piše kako je šteta da je vijest o jurnjavi dala negativan kontekst nakon premijere auta. 

"Željeli smo skupiti veliki broj internacionalnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku). Preko 80 ih dolazi unatoč COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje...). Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti. Naravno, pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi, kao sto su i novinari prošli tjedan.

Naš stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona.

Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor i bit će kažnjen kao što bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji. Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti.

A sad možemo biti bar malo ponosni da ljudi iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku, naručiti najsnažniji auto u povijesti - razvijen i proizveden u Hrvatskoj", napisao je Rimac. 

Na snimci koja je prvo objavljena na Redditu vidi se kako Rimčeva Nevera magistralom u blizini Dubrovnika juri više od 230km/h. Osoba koja vozi automobil odjevena je u jaknu s oznakom Rimac Automobila, no zasad nije poznato tko sjedi za volanom. 

Iz Rimac Automobila ranije su za Jutarnji rekli kako su tek sada vidjeli snimku te da će istražiti o čemu se radi. - Zalažemo se za poštivanje propisa i to je svima komunicirano, kažu iz Rimca. 

- Svim gostima komunicirano je da se prilikom vožnje na javnoj cesti moraju poštivati prometna pravila. Bez iznimke. Imaju priliku probati automobil na javnoj cesti i u prometu kako bi testirali ponašanje auta u svakodnevnim situacijama, dok se testiranje viših brzina radi na za to predviđenim stazama i pistama, dodaju iz kompanije. 

RANIJE

Na Redditu se pojavila snimka na kojoj se vidi Rimčeva Nevera kako magistralom u blizini Dubrovnika juri više od 230km/h. 

Kako se vidi na snimci, osoba koja vozi automobil odjevena je u jaknu s oznakom Rimac Automobila, no zasad nije poznato tko sjedi za volanom. 

Komentari ispod videa nisu pretjerano blagonakloni. Iako mnogi korisnici pišu kako je jasno da auto vozi profesionalni vozač, drugi problematiziraju činjenicu da po državnoj cesti juri 230km/h.  

Iz Rimac Automobila za Jutarnji kažu kako su tek sada vidjeli snimku te da će istražiti o čemu se radi. "Zalažemo se za poštivanje propisa i to je svima komunicirano", dodaju. 

Rimčeva Nevera trebala bi biti predstavljena u Dubrovačkim vrtovima sunca te u Brsečinama. Kako Dubrovački vjesnik doznaje, Nevera je stigla s Paga, a cijeli događaj bit će zatvoren za javnost. Iz Rimac Automobila dosad nisu odgovorili niti otkrili o čemu se točno radi.

Rimac je prije dva dana predstavio serijsku verziju pod novim proizvodnim imenom, koji otvara nove dimenzije vožnje, a stoji 2 milijuna eura. 

Nikada u povijesti nije postojao automobil poput Rimac Nevere, potpuno električnog hiper automobila sljedeće generacije koji otvara nove dimenzije u cestovnim performansama.

U odnosu na koncept  C_Two koji je predstavljen još 2018. godine brojke ostaju iste: s 1914 konjskih snaga iz četiri elektromotora, Nevera može ubrzati do 100 km/h za 1,85 sekundi, a do 100 milja na sat za samo 4,3 sekunde. Zapanjujuće ubrzavanje zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za 9,3 sekunde.

19. travanj 2024 20:40