StoryEditorOCM
ForumODLAZAK U 66. GODINI

Pristižu reakcije na smrt zagrebačkog gradonačelnika, sućut su prvi izrazili gradski oporbenjaci. Od Bandića se oprostio i Beljak

Piše Jutarnji.hr
28. veljače 2021. - 08:43

Nakon iznenadne smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića (65), koji je u noći sa subote na nedjelju preminuo od posljedica srčanog udara, pristižu reakcije na njegov odlazak.

Među prvima su se, prenosi Jutarnji.hr, oglasili gradski političari pa je oporbeni zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek na Twitteru kratko na engleskom zapisao: 'All we are is dust in the wind'.

Zastupnik HNS-a u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak također se oglasio na Twitteru.

- Iskrena sućut obitelji, prijateljima i suradnicima u povodu iznenadne smrti Milana Bandića, napisao je.

Oglasio se i Dario Juričan, redatelj i politički aktivist koji je u niz navrata kritizirao Bandića o kojemu je snimio i film.

Iz Grada Zagreba, podsjetimo, tijekom noći su u priopćenju napisali da je Bandić 'živio za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe - bez ostatka, obavljao 21 godinu'.

Šef HSS-a Krešo Beljak Bandiću je posvetio status.

"Počivaj u miru Milane.

Dvanaest godina smo bili zajedno, on na čelu Zagreba, a ja Samobora. Dva neraskidivo povezana i susjedna grada. Kolege gradonačelnici, susjedi. Nekad čak i prijatelji. Kasnije de facto neprijatelji. Ali ja nisam licemjer koji će se odreći i zaboraviti nekadašnju suradnju zato jer je zadnjih godina nije bilo", piše Beljak.

"Prošli smo u tih dvanaest godina put od odlične suradnje, prijateljstva, privatnih druženja, političkih podrški pa onda nekako nakon 5,6 godina i prvih čarki, nesuglasica, pa zatim svađa, zahlađenja odnosa, neispunjenih obveza... Sve do toga da zadnje dvije i pol godine uopće nismo razgovarali, niti smo se vidjeli niti čuli", piše.

16. travanj 2024 22:08