StoryEditorOCM
ForumMUP ISTRAŽUJE

Policiji prijavljena dva pokušaja otmice djece, spominju se automobili dubrovačkih i splitskih registracija

Piše PSD
28. rujna 2023. - 15:39

Nove uznemirujuće obavijesti o pokušajima otmice djece pojavile su se na društvenim mrežama i šire se aplikacijama među zabrinutim građanima, posebice roditeljima. U rasponu od deset dana dvije djevojčice doživjele su istu situaciju da h je muška osoba vabila u automobil slatkišima.

Prijavljeno je kako se i jedan i drugi incident dogodio na solinskom području, a obje djevojčice su bile dovoljno prisebne da pobjegnu na vrijeme. U opisu događaja koji kruži u porukama navedeno je i kako izgleda jedan muškarac te prenosimo objavu u cijelosti.

image

Djevojčici su se u jednom od slučaja nudili slatkiši

Shutterstock/Ilustracija

“Prekjučer je od prijateljice mi kćer 5. razred, gore di žive između Salone i Ninčevića neki luđak nagovara da mu uđe u auto, mala se pripala, počela trčati i uspjela pobjeći, imao je kapu, sunčane naočale i medicinsku masku tako da ništa od fizionomije nije skužila ništa jedino je vidjela da su dubrovačke tablice, prija je prijavila policiji pokušaj otmice i rekli su joj da postoji već prijava slična za dubrovačku tablicu pa razglasite okolo jer u medijima nema ništa”

Kako nam se do četvrtka ujutro nitko nije javio u redakciju s navedenom pričom, uputili smo se u provjeru na terenu. Saznali smo od više osoba da se radi o dvije prijave na temelju izjava djevojčica od 12 godina. 

- Jedna djevojčica je kazala kako se radilo o Mercedesu i Volkswagenu, dubrovačkih registarskih tablica - kazala nam je mlada mama iz Solina.

Međutim druga je imala detalj više.

- NIje tako, drugi automobil, Volkswagen, nije imao dubrovačke nego splitske tablice. Nisu bili kombiji - pojasnila je druga.

image

Policija istražuje obje prijave

Shutterstock/Ilustracija

Nakon toga smo poslali upit nadležnima za sprječavanje kaznenih djela i otkrivanje počinitelja u policijskoj upravi.

- Policijska postaja Solin je u proteklih 10 dana zaprimila dvije informacije u kojima je navedeno da je nepoznata osoba pozivala dijete u vozilo. U oba slučaja je navedeno da  nepoznata osoba nije izlazila iz vozila i nije bilo nasilnog pokušaja stavljanja djeteta u vozilo.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje kako bi utvrdili sve točne činjenice i okolnosti zaprimljenih informacija - napisali su nam u odgovoru iz PU splitsko - dalmatinske

Također su istaknuli da svaku prijavu shvaćaju ozbiljno, ali da se do sada, na sreću, ni jedna nije pokazala istinitom.

- Napominjemo kako na području PU splitsko-dalmatinske od kada smo ustrojeni kao policijska uprava,  nismo imali događaj otmice djeteta, ali svakoj ovakvoj informaciji pristupamo ozbiljno i utvrđujemo njenu istinitost - istaknuli su iz splitske policije.

U našu redakciju  je danas iza 14 sati došao mail istog sadržaja kao i tekst koji se širi društvenim mrežama te ga prilažemo u nastavku teksta.

image

Mail koji je stigao u našu redakciju

SD

 

01. svibanj 2024 10:23