StoryEditorOCM
ForumŽIVČANI GURU

Poklonik indijskih gurua nožem izbo reiki majstora; do sukoba došlo zbog ljubomore: ‘Htio sam ga prebiti i poniziti kao što je on ponizio nju!‘

Piše Vladimir Urukalo/SD
28. svibnja 2021. - 15:52

Potpunim priznanjem i kajanjem okrivljenog 45-godišnjeg Denisa R., velikog poklonika indijskih gurua, završila je jučer na splitskome Županijskom sudu poprilično bizarna priča u kojoj su, osim njega, glavni akteri 42-godišnji bioenergetičar iz Splita kao njegova žrtva te 23-godišnja djevojka sa psihičkim problemima zbog koje je i došlo do pokušaja ubojstva.

Denisa R. policija je prijavila za pokušaj teškog ubojstva navedenog 42-godišnjaka, i to iz bezobzirne osvete, za što mu je prijetila kazna do 40 godina zatvora, no tijekom istrage utvrđeno je da se radi o tzv. običnom ubojstvu u pokušaju. Teretilo ga se da je 31. listopada 2020. godine, oko 1.50, u Sukoišanskoj ulici u Splitu došao na vrata stana 42-godišnjaka zajedno sa svojom upola mlađom djevojkom, te ga je, nakon fizičkog naguravanja, s tri uboda nožem u trbuh teško ozlijedio.

Žrtva je u četvrtak pred sudskim vijećem sutkinje Ivone Rupić detaljno ispričala što se događalo u ovoj nevjerojatnoj priči. Rekao je da je početkom svibnja 2019. godine na autobusnoj stanici sreo djevojku koja je čekala autobus za jedno selo u okolici Splita, s kojom se tad upoznao te su izmijenili brojeve telefona.

Reiki tretman

– Nakon dvadesetak dana smo se čuli i dogovorili da se nađemo te smo otišli kod mene u stan, a kako sam se bavio bioenergijom, odnosno reikijem, odradio sam joj tretman te smo se počeli ljubiti, grliti i masturbirati. Tad među nama nije bilo seksualnog odnosa. Poslije smo se redovito nalazili, imali smo seksualne odnose i u mom stanu i u prirodi, na izvoru Jadra, Majdanu, na njenom selu, u šumi na Turskoj kuli...

Nikad, ali baš nikad nije bilo nikakve prisile niti je među nama bilo ikakvih svađa, a sve je trajalo oko pola godine. U jednom se trenutku više nije javljala niti sam je vidio i nisam znao što se događa. Od njene prijateljice sam saznao da je na psihijatriji u KBC-u Split i da ima psihičkih problema, što ja do tada nisam primijetio. Bio sam joj u posjeti dva puta na Psihijatriji, kad me vidjela, govorila je da nisam prodana duša kao drugi, grlila me i ljubila – ispričala je žrtva sudskom vijeću.

Kad je izišla iz splitske bolnice, nije ju mogao dobiti na telefon, a onda je od iste njezine prijateljice doznao da je završila u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu te da je izišla i da živi u mjestu Baćini s nekim Denisom. Krajem listopada 2020. godine, kazao je, nešto prije ponoći mu je netko zazvonio na vrata, i to je bila ona.

– Bilo mi je drago da je vidim, pričali smo, imali smo seksualni odnos i prespavala je. Pričala mi je da joj je taj Denis pomogao da izađe sa Psihijatrije na Rabu, da živi s njim, da on obožava Indiju i da obožava indijske gurue i da je dva puta bio u toj zemlji. Kazala je da uzima metamfetamin i marihuanu i da je i njoj to davao.

Dan poslije sam na "Fejsu" dobio zahtjev za prijateljstvo od nekog Denisa i prihvatio sam. Te noći 31. listopada mi je netko zvonio na parlafon, čuo sam njen glas, pa sam otvorio vrata i izašao iz stana da je dočekam kod lifta. No, iz lifta je izašla ona i neki muškarac koji je krenuo prema meni govoreći: "Došao sam te ubiti." Pokušao sam se obraniti, uhvatio sam ga za kragnu s obje ruke, a on me nečim drvenim što je držao u ruci, vjerojatno je to bila drška noža, tukao po bubrezima.

U jednom sam trenutku osjetio ubode u trbuh i vidio kako krv štrca, obilno krvarenje je bilo. Prepao sam se, uspio sam ga izgurati s vrata stana i zaključati se unutra. Zvao sam Hitnu pomoć. Sjećam se da je ona samo stajala i gledala, ništa nije govorila. Došli su policija i Hitna, odveli su me u bolnicu i operirali i liječnik mi je rekao da sam imao sreću jer mi oštrica nije zaparala slezenu i crijeva. Mislim da se ovdje radi o klasičnoj ljubomori, a ne znam je li ga ona potakla na to – kazala je žrtva.

Iskreno kajanje

S obzirom da je u to vrijeme bio dosta fizički superiorniji (102 kg i za glavu viši od okrivljenog), kazao je da nije bilo tučnjave među njima jer "da sam ga dva puta probija direktom, ništa se ne bi dogodilo, on ne bi bija u zatvoru, a ja ne bi bija izboden".

– Žao mi je, iskreno se kajem, nisam ga htio ozlijediti. Htio sam ga prebiti i poniziti kao što je on ponizio nju (u tijeku je postupak u kojem djevojka tereti bioenergetičara za silovanje – op.a.). Ne mrzim ga iako joj je napravio to što je napravio – rekao je okrivljeni 45-godišnjak, kojem je najvažnije bilo da je sutkinja dopustila da sva pisma koja je pisao budu predana djevojci.

Nakon toga je iznio obranu, priznao krivnju te je Žarko Štrbac, zamjenik ŽDO-a, predložio kaznu od tri godine zatvora, s čime se usuglasio i njegov odvjetnik Dragan Mijoč. Idućeg tjedna će se znati je li se sudsko vijeće složilo s takvom sankcijom.

06. srpanj 2024 23:39