StoryEditorOCM
ForumTOČNO U PONOĆ

Podigla se rampa! Hrvatska je ušla u Schengen, pogledajte atmosferu na graničnom prijelazu, obilježilo se simbolično... Evo kako su zadnji putnici pozdravili policajce

Piše PSD
1. siječnja 2023. - 00:24

Uz vatromet u pozadini zbog dolaska Nove godine rampe su se digle točno u ponoć na graničnom prijelazu Rupa. 

Smjena granične policije simbolično je to označila zdravicom i malom zakuskom. Neven Abramović, načelnik Postaje granične policije Rupa, nakon 20 godina odlazi na drugo radno mjesto, a tako i ostale kolege s ovog prijelaza koje je večeras posjetio i načelnik PU primorske-goranske Tomislav Dizdar. Vrlo emotivnom trenutku htjeli su nazočiti i neki umirovljenici koji su dio radnog vijeka proveli na graničnom prijelazu u Rupi.

Pred ponoć su pristizali i građani kako bi podijelili radost zbog ukidanja granice.

"Sretna vam Nova, posljednja na ovaj način!", viknuo je iz auta jedan dobro raspoloženi putnik prema Hrvatskoj. Oni koji su u novogodišnjoj noći prelazili u Sloveniju pokazivali su dokumente, ali naši policajci brzo su ih propuštali.

Zajedno s hrvatskim kolegama Novu godinu i dizanje rampi dočekao je i Aleksander Moran, šef slovenske granične policije Jelšane. I njegovi kolege su kontrolirali putnike do 23.59 sati.

Zadnji putnici trubeći su pozdravljali granične policajce. "Presretan sam što smo opet kao nekad",  komentirao je Danilo iz Ilirske Bistrice, jedan od prvih koji je autom prešao Rupu.

27. travanj 2024 23:10