StoryEditorOCM
Forum"ČARI" BIROKRACIJE

Osnivač nanobita pokušava otvoriti novu tvrtku: ‘Horor, pa mi ne da se nismo pomakli, mi smo se još unazadili!‘

Piše Jutarnji.hr
1. travnja 2021. - 17:13

Osnivač Nanobita, Alan Sumina, požalio se danas na Facebooku kako već dva tjedna pokušava otvoriti novu tvrtku, no hrvatska birokracija ga u tome koči. 

- Mora se osobno hodočastiti kod javnog bilježnika, u banku, na FINU-u, na statistiku..., napisao je Sumina u statusu kojeg prenosimo u cijelosti.

'Meni se čini da je prije 12 godina bilo jednostavnije otvaranje tvrtke nego danas. Doista je prestrašno do koje je razine birokracija uništila ovu zemlju i nastavlja je uništavati. Naime, upravo pokušavam otvoriti novu tvrtku, naravno naivno sam mislio da se može dati punomoć odvjetniku da sve to sredi u moje ime, ali ne ne.

Mora se osobno hodočastiti kod javnog bilježnika, u banku, na FINU-u, na statistiku...

Zatim, kao ne treba pečat ali ipak treba pa nemojte slučajno ne napraviti pečat (to mi je rečeno kod j.bilj.).Pa registar stvarnih vlasnika. Znači jedan jedini sam osnivač u sudskom registru, stvar ne može biti jednostavnija nego jest, ali treba se upisati u registar stvarnih vlasnika koji vodi niti manje niti više nego izmišljena agencija zvana FINA.

I super, dao ja punomoć računovođi da to obavi - a ne ne, ne može. Mora se osobno. Ili ovjeriti punomoć kod javnog bilježnika.

I tako, dva tjedna, još obilazim šaltere da osnujem novu firmu.

Gdje je zapelo? Gdje je ukidanje pečata? Otvarao sam tvrtke u Velikoj Britaniji, Mađarskoj i Rumunjskoj. Nikad nigdje pečat nisam trebao vaditi. Nikad nigdje nisam trebao obilaziti šaltere. Ovo je stvarno horor, pa mi ne da se nismo pomakli, mi smo se još unazadili!' -  napisao je razočarani Sumina u objavi na Facebooku.

06. listopad 2024 11:13