StoryEditorOCM
Forum83 POSTO CIJEPLJENIH

Nestvarne scene iz Danske obilaze svijet: pogledajte snimke s koncerta na koji je došlo više od 50.000 ljudi, gotovo sve restrikcije su ukinute

Piše Hina, PSD
12. rujna 2021. - 11:30

U Kopenhagenu su gotovo sve mjere ukinute, a sinoć je održan koncert pred 50.000 gledatelja, na stadionu blizu kojeg je postavljen i štand za cijepljenje protiv covida-19, javila je agencija dpa.

Bio je to prvi stadion u Europi koji je primio posjetitelje u punom kapacitetu od proglašenja pandemije koronavirusa, rekli su njegovi organizatori, a procjenjuje se da se okupilo nešto više od 50.000 ljudi.

Događaj je održan ubrzo nakon što je Danska u petak ukinula posljednje restrikcije uvedene zbog koronavirusa.

Uoči koncerta, svi necijepljeni mogli su se cijepiti protiv covida-19. To je jedan od načina danskih vlasti da pokušaju privući na cijepljenje i mlade. Danas društvene mreže obilaze prizori koji u svjetlu pandemije djeluju gotovo nestvarno.

Što se tiče mjera koje su na snazi u Danskoj, ljudi više neće morati pokazati covid-potvrdu na kojoj se vidi da su cijepljeni, da su preboljeli covid ili imaju negativan test, čak ni na velikim događanjima, poput nogometnih utakmica, ni u noćnim klubovima, koji su se upravo ponovno otvorili.

Dosad je 83 posto Danaca iznad 12 godina u potpunosti cijepljeno.

19. travanj 2024 23:34