StoryEditorOCM
ForumMIRJANA POSAVEC

Nekad na HRT-u, a odsad na RTL-u; poznata novinarka ima novi izazov: ‘Ljubav prema novinarstvu je prevagnula!‘

Piše Scena SD
4. srpnja 2023. - 08:30

Jedno od omiljenih televizijskih lica pridružuje se informativnom timu RTL-a. Mirjana Posavac prekaljena je televizijska profesionalka, reporterka koja je u dinamični svijet medija ušla davne 1995. godine. Na RTL-u će raditi kao reporterka i urednica središnje informativne emisije RTL Danas.

"Privukao me profesionalizam, prilika za profesionalnu nadogradnju, susretljivi kolege, nova znanja i iskustva. Naravno, neizostavna je i ljubav prema novinarstvu. Kada netko uđe u taj posao i ‘inficira‘ se njime, ta ljubav traje, ostaje u čovjeku cijelo vrijeme", objašnjava Posavac.

Proteklih godinu i pol dana Mirjana je radila kao pročelnica Ureda bjelovarskog župana. "Tijekom nepune dvije godine naučila sam puno, stekla nova znanja, no ljubav prema novinarstvu i potreba za kreativnošću koju mediji nose prevagnuli su da se odlučim vratiti televiziji", otkrila je.

image

Mirjana Posavec

RTL

U svijet medija ušla je kada se 1995. godine prijavila na audiciju za Gradski radio Bjelovar. "Tako je počelo. Nakon radija prešla sam u Bjelovarski list, potom dopisništvo Večernjeg lista, a onda u dopisništvo HTV-a u Bjelovaru. Početkom 2000-ih doselila sam se u Zagreb i tamo postala dio mlade ekipe urednika Vijesti i podnevnog Dnevnika na javnom servisu", dodala je Posavac.

Tijekom duge i bogate karijere, poznata reporterka pratila je brojna važna događanja. "Pamtim dolazak pape Benedikta XVI., pratila sam Susret mladih te subote na Trgu bana Jelačića, smjenjivali su se kišna i sunčana razdoblja, taj radni dan trajao je do večeri. Bio je to dojmljiv radni dan, a bilo je još puno izazovnih, velikih trenutaka koje pamtim tijekom svoje karijere. Svaki novi radni zadatak izazov je koji treba odraditi profesionalno i prema svim standardima struke", zaključila je nova reporterka i urednica RTL-a Danas.

02. svibanj 2024 03:48