StoryEditorOCM
ForumZNAK PROTESTA

Na Festivalu bespravne gradnje u Vruji nekoliko stotina sudionika, stigli i političari... Uvala je puna brodova, među njima je i jedan policijski

Piše Ana Franić
4. srpnja 2021. - 17:55

NOVO:

Na Festival bespravne gradnje u Vruji od političara su stigli Marijana Puljak iz stranke Centar, koja je u javnosti istupala protiv devastacije ove uvale, sinjski gradonačelnik, "mostovac" Miro Bulj, SDP-ovac dr. Joško Markić... Oko 18 sati očekuje se konferencija za medije.

Festival je ispunjen bogatim programom. 

Počinje u 17 sati s radionicom Osnove joge na bespravnim građevinama, nastavlja se Radionicom vikend ziđanja, slijedi likovna radionica Oslikavanje betonskih nakaza akvarelom, performans Vice Tomasovića i nevidljivog Siniše Labrovića, u 19 sati je okrugli stol s arhitekticama nazvan 'Kako zaustaviti iseljavanje bespravnih graditelja', nakon toga ide nastup pučkog pjesnika iz Piska, Borisa Dežulovića i za kraj - glazbeni program. 

Festival završava u 21 sat.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix

RANIJE:

Automobilima, pješke i brodom polako stižu građani na Festival bespravne gradnje i devastacije prirode (FBGDP) u razorenoj uvali Vruja između Piska i Brela. Oko stotinjak građana iskoristilo je jedinstvenu priliku okupati se ispred Latkovićevog objekta, pod budnim okom policijskih snaga s kopna i mora.

image
Festival u Vruji
PSD
image
Festival bespravne gradnje i devastacije na Vruji
PSD
image
Na Festval bespravne gradnje u Vruju se stiže i pješke
PSD

Silvana Dragojević u Vruju je stigla iz Splita s prijateljicama, planinarkama iz Planinarskog kluba Gojzerice.

- Pokušale smo doći kao planinarke, tražile sad naš stari put kojim smo planinarile, ali naravno da ga nismo našli.

Ovo je vrlo tužna priča. Živimo u jednoj državi gdje nam nije sve dostupno.

Da mi živimo u državi u kojoj jedan običan čovjek ne može doći na javnu plažu. Prestrašno! Što mladi mogu zaključiti iz cijele ove priče, jedino sila na silu  - ogorčena je Silvana Dragojević iz Splita.

19. travanj 2024 06:52