StoryEditorOCM
ForumNA UDARU

Kako je nesuđeni igrač Zadra i jedan od najvećih košarkaša Europe postao meta srbijanskih tabloida sklonih predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Piše psd
18. siječnja 2021. - 17:46

O Dejanu Bodirogi, nesuđenom košarkašu Zadra koji je potom napravio impresivnu karijeru u najvećim europskim klubovima (Milano, Real, Panathinaikos, Barcelona...), dugo se nigdje nije moglo ništa pročitati.

A onda je, krajem prošlog tjedna, postao "zvijezda" naslovnica beogradskih tabloida, poznatih po tome da njihova meta nerijetko biva i osobom koja nije po volji predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

A on je, kako kaže srbijanski kolumnist Draža Petrović, "spor, ali dostižan".

Proslavljeni košarkaš, jedan od najvećih europskih igrača koji nikad nije htio u NBA ligu, postao je posebno interesantan tabloidima nakon što su krenule spekulacije da "vladika Grigorije dogovara s Dejanom Bodirogom politički angažman".

Vladika Grigorije, inače dugogodišnji prijatelj poznatog košarkaša, samo nekoliko dana ranije je izjavio i kako "želi skupiti 30, ako je moguće i 300 ljudi, između 30 i 60 godina, koji su spremni žrtvovati se za Srbiju“, odnosno, da ih je već našao, ali da neće još iznijeti svoj plan "jer bi to bilo neozbiljno".

A pošto je često spominjao upravo bivšeg reprezentativca Srbije, napominjući da je on njemu bio duhovnik, ali i košarkaš njemu, Bodiroga je preko noći postao zanimljiv srbijanskim tabloidima.

I zapravo, treba reći, sam im se "namjestio": pa je ovih dana na naslovnicama tabloida osvanula "senzacionalna" vijest o prebrazoj vožnji Bodiroge beogradskim ulicama.

Zaustavio ga je, javljaju tabloidi, presretač policije dok je nešto iza ponoći jurio po Novom Beogradu dvostruko većom brzinom od dopuštenih 80 na sat.

- Policija ga je u jednom trenutku obišla i dala mu signal da stane, što je vozač i uradio. Vozač je na komentar da je vozio duplo više od dozvoljene brzine rekao da nije primijetio koliko brzo ide - objasnio je izvor Kurira "upoznat sa slučajem".

image
Bodiroga (u odijelu, desno) na revijalnoj utakmici Barcelona, u društvu legendi katalonskog kluba: tu su još i Navarro, Svetislav Pešić i Sarunas Jasikevicius
Quique Garcia

Sam Bodiroga je na pozive tamošnjih medija odbio komentirati incident.

A zaključak bi se mogao sažeti u rečenicama spomenutog kolumniste N1, koji kaže kako "najnovija srpska kletva glasi: 'Dao Bog da te netko spomene kao mogućeg kandidata opozicije na izborima, makar ti o tome ništa ne znao niti planirao'" jer će se u tom slučaju "za sve ostalo pobrinuti jedina institucija države Srbije koja funkcionira i koja stalno bdije nad svima – Prosječan Srpski Tabloid", kao kakva "suvremena inkvizicija za pravovremeno razvlačenje po blatu i polivanje katranom i perjem svega i svakoga koga netko spomene kao idealnog kandidata s kojim će srpska opozicija na proljeće 2022. pred Vučića".

A portali su tu da "objasne narodu": pa neće valjda birati tamo nekog Bodirogu, čija je sportska slava očito zabrinjavajuće velika, ali brate vozi kriminalno, ma što kriminalno – vozi kao kriminalac!

U međuvremenu, očekujemo što će tabloidi "iskopati" vladiki Grigoriju...

25. travanj 2024 04:31