StoryEditorOCM
ForumTRAŽIO JOŠ

Hrvatica dobra srca nasjela na priču navodnog vojnika i uplatila mu 185 tisuća kuna. Kada je posumnjala u njegove riječi, bilo je kasno...

Piše PSD
28. ožujka 2022. - 21:33

Rovinjska je policija zaprimila prijavu 59-godišnjakinje koja je putem društvene mreže upoznala osobu koja joj se predstavila kao muškarac, rodom iz Hrvatske, a koji trenutno živi u Jemenu.

Počinitelj je ženi rekao da je udovac i da ima kćer te ju je nakon što su se neko vrijeme dopisivali zamolio da ona preuzme brigu oko njegove kćeri ako se njemu nešto dogodi u ratu, piše Glas Istre.

image

Putem društvene mreže 59-godišnjakinja je upoznala osobu koja joj se predstavila kao muškarac, rodom iz Hrvatske, a koji trenutno živi u Jemenu (ilustracija)

Patrick Meinhardt/AFP

Muškarac je tijekom dopisivanja zadobio ženino povjerenje, a kada joj je javio da je ranjen u ratu, zamolio ju je da mu dostavi svoje osobne podatke i preslik osobne iskaznice, kao i novac za troškove slanja paketa u kojem će joj poslati svoje projekte koje će ostvariti u Hrvatskoj.

platila je i carinjenje

Žena je uplatila traženi novac, a muškarac je obećao da će joj sve vratiti kada dođe u Hrvatsku. Već sljedećeg dana 59-godišnjakinja je dobila obavijest da treba uplatiti još novca, a muškarac je to opravdao troškovima carine te je žena uplatila traženi novac.

image

Trag novca vodi u Jemen

Davor Pongračić/Cropix

No, čini se da počinitelju ni to nije bilo dovoljno te je tražio od nje još novca jer će inače završiti u zatvoru. Budući da je već uplatila oko 185.00 tisuća kuna, žena je posumnjala da je riječ o prijevari te je o svemu obavijestila policiju. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanju u cilju pronalaska počinitelja.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa čak iskazuju i ljubav, piše Glas Istre.

image

Policija intenzivno traga za počiniteljem (ilustracija)

Vlado Kos/Cropix
03. svibanj 2024 15:16