StoryEditorOCM
ForumGOOGLE SVE PAMTI

Dok Plenković bjesni na novinare, otkriveno tko je Filipovića prvi nazvao krivim imenom. Vjerovali ili ne, bio je to upravo HDZ!

Piše Martina Mrčić Radić
1. lipnja 2021. - 12:16

Šef HDZ-a i Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je u dva navrata polemizirao s medijima, optužujući ih da su izravno odgovorni za poraz njihova kandidata u Zagrebu, budući da su mu u više navrata u javnom prostoru namjerno krivo izgovarali ime.

“Nisu rekli da se zove Darko. Nisu rekli da se zove Dubravko. Nisu rekli da se zove Dalibor, Petar, Andrija ili Marko. Znate kako su ga samo nazivali? Kako su baš svi svaki put napisali to isto ime? Damir. Mislite li da je to svaki put bilo slučajno? Da je baš svaki put lapsus Damir, e to mi baš ne djeluje slučajno - govorio je Plenković.

Premijer, dakle, vjeruje da je sve smišljeno i orkestrirano. Međutim, vjerojatno ni sam nije znao tko je prvi Davora Filipovića nazvao - Damirom. Odgovor je - sam HDZ, prvi otkriva Novi list.

Do ove spoznaje dovela ih je čista znatiželja, nakon što su u Googleovu tražilicu ukucali pojam “Damir Filipović HDZ”. Jedna od vijesti koja potom stiže je ona koju je 10. veljače na svojoj web stranici objavio HDZ-ov ogranak Trešnjevka, na dan kad je gradski odbor stranke odlučio o kandidatu za gradonačelnika Zagreba. U toj vijesti nazvali su ga upravo - Damirom Filipovićem.

Pogrešku su nakon nekog vremena ispravili, stavivši u naslov ispravno ime i prezime HDZ-ova kandidata, ali vijest je na Googleu i dalje indeksirana sa starim naslovom, što dokazuje sljedeći screenshot.

image
Screenshot

Prvotni naslov također je vidljiv i u URL-u stranice, koji nije ispravljen nakon promjene imena teksta - ondje se također vidi ime i prezime Damira Filipovića, piše Novi list.

20. travanj 2024 07:00