StoryEditorOCM
ForumSVJETSKA VIJEST

BBC, Washington post, Israel Times i drugi svjetski mediji pišu o misteriznom padu drona u Zagrebu. Javili se Rusi, znaju odakle je letjelica krenula

Piše PSD
11. ožujka 2022. - 14:34

I strani mediji  pišu o rušenju drona u Zagrebu. Prenose vijesti hrvatskih medija. Pojedini izražavaju čuđenje kako je letjelica završila u Hrvatskoj, te se iznosi i kritika NATO-a. 

"Takvi uređaji su u službi 321. zasebne eskadrile bespilotnih izviđačkih zrakoplova, sa sjedištem u regiji Odessa", tvrde pak pojedini ruski mediji. Koliko im je za vjerovati, ostaje tek da se vidi. 

Naime, Ukrajinci tvrde da taj dron nije njihov. No, ta zemlja je u ratu, pa je za očekivati da ni oni neće otkrivati što sve imaju u svom arsenalu oružja. 

Britanski BBC je objavio kako hrvatske vojne službe pretražuju mjesto pada bespilotne letjelice u Zagrebu. Navode kako se dron srušio u blizini studenstkog doma, a prenose i izjave Tomaševića i Plenkovića. 

Pišu i da nije poznato je li u vlasništvu ruske ili ukrajinske vojske, te navode kako se prema neslužbenim izvještajima radi o bespilotnoj letjelici Tu-141 iz sovjetskog doba.

Hrvatski dužnosnici su naveli, prenosi BBC,  da je dron letio iznad Mađarske 40 minuta, a zatim je još sedam minuta bio u hrvatskom zračnom prostoru prije nego što se srušio u metropoli. 

Evo nekih tekstova: 

image
S HBA
image
S HBA
image
S HBA
image
S HBA
image
S HBA
30. lipanj 2024 08:37