StoryEditorOCM
ForumVEČERAS KREĆE UŽIVO

Anita i Dario stižu na Prisavlje navijati za svoje "čudo od djeteta"! Gabriela iz Voicea: Kondža mi je ovako rekla: Slušaj mala...

Piše Piše PSD
13. siječnja 2024. - 08:45

Sjećete li se djevojčice sa Supertalenta koja je prije pet godina oduševila Martinu Tomčić?

Tada 14-godišnja Gabriela Braičić iz Duća, ‘čudo od djeteta‘ kako su je prozvali mediji, pojavila se u klasičnoj išaranoj majici, bila je osmašica i završavala osnovnu školu, a pjesmom I’m changing žiri je doslovno bacila na koljena i natjerala Janka Popovića Volarića da joj stisne zlatni gumb.

- Ovako nešto rađa se jedanput u tisuću godina, ti toga moraš biti svjesna - kazala je Martina Tomčić.

Gabriela je u međuvremenu u Splitu završila Prirodoslovnu školu, ali svoje pjevačke ambicije nije ostavila po strani. A u ovom trenutku povijest kao da se ponavlja. Simpatičnu 18-godišnjakinju upravo gledamo u Voiceu gdje svojm čarobnim glasom i izvedbama uistinu ostavlja bez daha. Pred njom je ove subota prva emisija uživo.

- Pripreme teku odlično! Spremamo se cijeli tjedan. S timom Gobac sam napravila predobar posao i vjerujem da će prva emisija uživo proći super - kaže Gabriela koja zbog Voicea već neko vrijeme živi u Zagrebu.

Na prijavu ju je svojedobno potaknula Zorica Kondža kad joj je nakon jednog zajedničkog nastupa rekla: ‘Slušaj mala, ti bi se tribala prijavit na Voice i pobijedit!‘

image

Gabriela Braičić

Darko Tomas/Cropix

- Nažalost nismo se čule jer nema moj broj, a nemam ni ja njen, ali nadam se da ćemo uskoro razgovarati i ponovno zajedno nastupati - govori nam Gabi.

Kako kaže, ove subote od nje možemo očekivati da će biti nježna, samouvjerena i moćna. Nada se da će ispuniti očekivanja publike i premda ne može otkriti koju će pjesmu izvesti, šapnula nam je kako joj je veoma prirasla srcu.

- To je jedna od mojih najdražih pjesama i htjela sam je od početka pjevati, a sad se napokon ukazala prilika. Želim je učiniti najboljom mogućom. Pjesma je naravno ljubavna, takve najviše volim pjevati jer u njima mogu pokazati najviše emocija. 

Već na prvoj audiciji u Voiceu svi su joj se u žiriju okrenuli, a ona je kao mentora odabrala Davora Gopca.

- Ma zato što je najluđi u žiriju! Smatrala sam kako ću se s njim najviše povezati i da će mi biti najzabavnije, a uskoro sam shvatila da nisam pogriješila - smije se.

- Voljela bih dogurati do finala i ako pobjedim ne bih se žalila. Inače se ne opterećujem time i bit će mi drago ako bilo tko pobijedi od ovih prekrasnih, nadasve talentiranih ljudi na Voiceu - iskreno će Gabi.

Priznaje kako joj je dosadašnje najveće životno iskustvo upravo The Voice.

- Iako sam prošla puno putovanja i međunarodnih natjecanja na kojima sam osvajala nagrade, a i već sudjelovala u TV showu, ovo je nešto što je najveće i najuzbudljivije dosad. Svakako je i najdugotrajnije. 

I njeni Dalmatinci dolaze u studio HRT-a da je podrže, zdušno će za nju navijati najbliži prijatelji i obitelj. Najveća su joj podrška roditelji Anita i Dario, kako ih od milja zove, madre i padre.

- Oni su ponosni na mene i oduvijek me podržavaju u pjevanju, žele mi sav uspjeh na svijetu. Ja se znam našaliti i kazati da sam stvorena za pjevanje otkad sam se rodila, a moja mama uvijek voli reći da sam prije propjevala nego prohodala. Najveća mi je podrška, ali također i moj najveći kritičar. Ljubav prema pjevanju sam otkrila sa svoje tri godine kada sam zapjevala prvu pjesmu Ružo moja crvena. Barem je to ona koje se sjećam, a također se sjećam i Bad romance od Lady Gage. Inače dolazim iz jedne skromne obitelji i imam dva mlađa brata koji me konstantno izluđuju - nasmijano će mlada nada naše glazbene scene.

- Isto tako moram otkriti da i moja braća pjevaju i bave se glazbom. Najmlađi brat ide u osnovnu glazbenu školu i svira violu, a srednji isto lijepo pjeva i nedavno je sam počeo učiti svirati gitaru - hvali ih sestra.

image

Gabriela Braičić

Darko Tomas/Cropix

Gabriela je već dobila ponude za buduće pjesme, a sve ponude još mudro razmatra.

- Mislim da ću za početak ipak izbacivati svoje kantautorske pjesme jer želim stvarati svoju glazbu. Već pišem i skladam vlastite pjesme i nadam se da ćete ih uskoro moći čuti. Iako je možda pretenciozno za reći, ali vidim se na našoj estradi, zašto ne. Ne zanimaju me baš pop pjesme, ali volim lagane koje imaju ono nešto. Vidim se svakako u žanru soula, bluesa, pop rocka ili samo rocka.

A voljela bi se okušati i na našem najjačem glazbenom festivalu, onom koji pobjednika vodi na natjecanje za Pjesmu Eurovizije.

- Već duže razmišljam o prijavi na Doru. Ali sve u svoje vrijeme, vjerujem kako će se i to jednom dogoditi!

Gabriela rado sluša Terezu Kesoviju, Zoricu Kondžu i Meri Cetinić, a od stranih izvođača, glazbenog uzora vidi u Arethi Franklin, Jennifer Hudson, Janis Joplin, Tini Turner...

image

Gabriela Braičić

Darko Tomas/Cropix

Zanimljivo je kako ju je svojedobno profesorica klavira srušila na ispitu u prvom razredu glazbene škole, međutim od tog je trenutka ona samo počela nizati glazbene uspjehe. Kao da se zainatila...

- Nakon pada prvog razreda, nisam uopće više željela ići u glazbenu školu jer nisam vidjela smisao u tome. Samo sam htjela pjevati. Ali unatoč padu ponovno sam zavoljela tu školu. Ove godine sam upisala Glazbenu akademiju u Splitu i zbog toga sam vrlo sretna - zaključuje mlada pjevačica.

Uspomene sa Supertalenta

Sjećam se skoro svih trenutaka koje sam dijelila zajedno s ostalim natjecateljima. Takvo iskustvo ne želim nikada zaboraviti jer ipak je otvorilo jedno novo poglavlje u mom životu. Svaki put izaberem baš pravo vrijeme da se prijavim na neki show, a to je uvijek kada mijenjam škole (smijeh).

28. travanj 2024 13:14