StoryEditorOCM
ĐiradaKONCERTNI URED ZADAR

Večeras pored Adventa, u Providurovoj palači, "za šaku fritula": Jazz obrade splitskog genijalca Gorana Cetinića Koće uz gratis kuhano vino!

Piše M.K.
5. prosinca 2023. - 09:47

Koncertni ured Zadar večeras nadomak Adventa i tamošnje tipične gastro-estradne ponude nudi nešto potpuno drugačije - kuhano vino i jazz! Koncert kakvog bi priželjkivala i publika u Zagrebu ili recimo Šibeniku, počinje u 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. 

Iz Splita dolaze Goran Cetinić Koća i Piero Malkoč, svirat će jazz i klasičnu gitaru, kontrabas i moog sintisajzer. Svestrani glazbenici već dugo prisutni na splitskoj sceni, a u Zadar donose eklektičnu pjesmaricu u rasponu od Beatlesa, preko Milesa Davisa i Michela Petruccianija, do vlastitih skladbi, u ruhu jazz, etno i synth zvuka.

Splićanin Goran Cetinić-Koća bio je samouki glazbenik sve do 22. godine kad se počeo baviti klasičnom gitarom koju je naposljetku diplomirao na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2018. godine. Član je Splitskoga gitarskog kvarteta, ali i brojnih jazz i blues bendova. Samozatajan i nenametljiv, usmenom se predajom publike prometnuo u jednog od vodećih dalmatinskih blues i jazz ambasadora.

Piero Malkoč diplomirao je kontrabas na glazbenoj akademiji u rodnoj Ljubljani, gdje je i započeo njegov interes za suvremenu glazbu. Godine 2006. postaje članom Slovenske filharmonije, a dvije godine kasnije Orkestra mariborske opere. Bavio se glazbom i za kabaret i kazalište, a 2010. godine postaje vođa dionice kontrabasa Opere Hrvatskog naradnog kazališta u Splitu.

Koncert u 20 sati uz čašu besplatnog kuhanog vina i cijenu karte ne veću od cijene šake fritula, prigoda je za nešto drugačiji adventski doživljaj, za kakav, nadati se, u Zadru još ima publike.

05. srpanj 2024 04:46