StoryEditorOCM
ĐiradaZBOG COVID KRIZE

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti, Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika organizira važno predavanje

Piše Zadarski.hr
10. studenog 2022. - 10:54

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti (15.11. - 15.12.) Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika "Nada" i Grad Zadar, dana 16. studenoga, s početkom u 17:30 sati, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, organiziraju predavanje pod nazivom ‘’Prevencija i liječenje ovisnosti u vrijeme COVID-a 19 i ostalim kriznim situacijama’’, kao nastavak ciklusa edukacija i radionica ‘‘Tu sam za tebe!‘‘.

Kroz provedbu planiranih predavanja ojačat će se kapaciteti ciljne skupine za poticanje i uključivanje ovisnika u programe liječenja te kapaciteti OCD-a koji neposredno rade s ovisnicima i članovima njihove obitelji. Edukacija je prije svega namijenjena zaposlenicima i volonterima Udruge Nada, volonterima i/ili zaposlenicima ostalih organizacija civilnog društva, volonterima i svima koji rade ili dolaze u kontakt s ovisnicima.

Nadalje, edukacija je korisna i stručnjacima centra za socijalnu skrb i ostalih javnih službi s ciljem jačanja kapaciteta za rad s ovisnicima, građanima i široj zainteresiranoj javnosti. Predavanje će održati dr.med. spec. epidemiologije Marija Pupić – Bakrač koja se preventivnim i kurativnim radom u okviru bolesti ovisnosti bavi od 2006. godine.

Predsjednica je Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Zadarske županije te aktivno sudjeluje na brojnim kongresima, stručnim simpozijima, javnim tribinama, radionicama i sl. Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se svake godine u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, čime se nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

 

04. svibanj 2024 10:18