StoryEditorOCM
ĐiradaKINO ZONA

U četvrtak projekcija Matanićevog filma ‘Zora‘, uz gostovanje glumice Tihane Lazović! Razgovor moderiraju filmolozi, ulaznice potrebno rezervirati

Piše AF
30. lipnja 2021. - 13:41

Srpanj u ljetnoj Kino Zoni započinje s dugo očekivanim filmom „Zora“ redatelja Dalibora Matanića, koji će biti prikazan u četvrtak, 1. srpnja, s početkom u 21,15 sati. Događaj će posebnim učiniti razgovor s glavnom glumicom, našom Zadrankom Tihanom Lazović, najavljeno je u srijedu iz Kino Zone.

Uz moderiran razgovor kojeg će voditi filmolog Mario Županović i filmski kritičar Ivica Perinović, publika će imati prilike podrobnije se upoznati s nekim, do sad javnosti nepoznatim detaljima sa snimanja, nadolazećem nastavku ove trilogije i ostalim zanimljivostima.

Radnja filma „Zora“ može se sažeti u sljedećem kratkom opisu: Dok se Matijina obitelj bori s neizliječenom traumom, njihovi sumještani bježe pred nadirućim radikalizmom koji ih dijeli na odabrane i nepoželjne. Izgubivši vjeru, Matija bezuspješno pokušava pronaći pravog sebe, no zora koja obasjava dolinu otkriva da su jedino oruđe protiv traume i zla suočavanje i borba.

Matanićev drugi nastavak iz tzv. trilogije 'Sunca' (prvi je bio ''Zvizdan'' iz 2015., a treći, ''Suton'', očekuje se u budućnosti), premijerno je prikazan prošle godine na festivalu u Tallinnu, a uz Tihanu Lazović u glavnim ulogama nastupaju i Krešimir Mikić, Lara Vladović, odnosno, Maks Kleončić.

Prema sad već ustaljenoj tradiciji, prije projekcije dugometražnog filma ''Zora'' prikazat će se i prigodni kratkometražni film, a ovaj puta odabran je hvaljeni film Josipa Lukića ''Južno voće'' u kojem jednu od uloga bilježi i Tihana Lazović.

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:15h. U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

20. travanj 2024 07:15