StoryEditorOCM
ĐiradaOŽIVJELA SCENA

Ovog vikenda Tamara Obrovac i Black Coffee obilježavaju u Zadru Međunarodni dan jazza, a sprema se i premijerna rock svirka novog zadarskog benda!

Piše M.K.
27. travnja 2023. - 19:46

Čak dva jazz koncerta pripremaju se ovog vikenda u Zadru, čime će se ujedno obilježiti i Međunarodni dan jazza 30. travnja.

U Polivalentnoj dvorani Providurove palače nastupa Tamara Obrovac Quartet u sastavu: Tamara Obrovac, glas, skladbe, Matija Dedić, klavir, Žiga Golob, kontrabas, Krunoslav Levačić, bubnjevi.

Dvadeset i pet godina nakon debitantskog albuma Ulika kojim je Tamara Obrovac inaugurirala svoj unikatni glazbeni stil, a deset nakon albuma Ulika Revival, pred nama je Nuvola – novi autorski album Tamare Obrovac, treći koji je ova iznimna glazbenica i autorica ostvarila sa svojim Tamara Obrovac Quartetom.

Kao i na dosadašnjim albumima i ovaj najnoviji snimila je postava kvarteta koja se nije mijenjala još od 1997. godine: Tamara Obrovac – vokal, Matija Dedić – klavir, Žiga Golob – kontrabas te Krunoslav Levačić – bubnjevi.

Albumom Nuvola Tamara Obrovac Quartet obilježava 25 godina postojanja i zajedničkog muziciranja.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 7,50 eura, a koncert počinje u petak u 19.30 sati. Nakon koncerta slijedi još jedan Jazz bar autora glazbene emisije Blues bar Radija 057.

image

Glazbeni vikend

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Iste večeri u D8 Rock caffeu održat će se premijerni koncert novog zadarskog rock benda Lowdown. Ulaz je slobodan.

Zadarsko splitski jazz sastav Black Coffe u kojemu sviraju Zadrani Renato Švorinić i Ivan Ivić obilježit će jazzy day koncertom u Kazalištu lutaka Zadar u nedjelju 30. travnja u 20 sati. Ujedno će proslaviti 30 godina djelovanja te će s posebnim gostima izvesti poznate pjesme iz svog repertoara.

image

Glazbeni vikend

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Nakon odlaska Martine Thomas prošle godine u sastav je stigla nova pjevačica Danijela Prpić, a okosnicu sastava svih 30 godina čine Renato Švorinić na bas gitari, inače ravnatelj HNK Zadar i bubnjar Jadran Dučić Ćićo, kojima se na klavijaturama pridružio Ivan Ivić.

26. lipanj 2024 05:06