StoryEditorOCM
ĐiradaU PREKU

Ne propustite predavanja stručnjaka za osobni razvoj, poznatog autora Bruna Šimleše

Piše Naši školji
26. rujna 2024. - 22:03

Početak jesenskih društvenih događanja u Preku otvorit će 1. listopada gostovanje poznatoga sociologa i stručnjaka za osobni razvoj te autora iznimno popularnih knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti Bruna Šimleše iz Zagreba.

Najprije će u OŠ Valentina Klarina u 17 sati održati predavanje “Specifični izazovi odgoja u 21. stoljeću” koje je ponajprije namijenjeno roditeljima kako bi se što bolje upoznali s izazovima koje donosi moderno roditeljstvo te naučili kako podržati svoju djecu u svijetu brzih promjena.

Nakon toga, u 19 sati u Domu na žalu, Šimleša će predstaviti svoju knjigu “(P)ostati zdrav” posvećenu zdravima, ali i onima koji se suočavaju s bolestima. U knjizi donosi vrijedne savjete o tome kako svojim stavom i životnim stilom poboljšati zdravlje te nudi podršku svima koji žele pomoći sebi i svojim bližnjima u borbi za zdravlje.

Holistički pristupajući zdravlju, autor naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Tako preispituje mogu li osjećaj ravnodušnosti ili toksični odnosi s partnerom više naštetiti od nedovoljnog kretanja ili gaziranog pića.

Posebno su naglašena četiri faktora koja negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.

Oba događaja organizirana organiziraju OŠ Valentina Klarina i POU Dom na žalu uz podršku općina Preko, Kali i Kukljica.

26. rujan 2024 22:03