U Sukošanu se u četvrtak na Donjem moru održava 10. jubilarna Brudetijada – natjecanje u spremanju brudeta.
- Prijavljeno je za sada šest ekipa koje će po svom tajnom receptu spremati brudet i boriti se za titulu najboljeg. Od samog početka "Brudetijade" u goste nam dolazi ekipa Udruga Pivčeva Kala iz Opuzena koja će izvan konkurencije spremati svoje specijalitete, jegulje, žabe i ciple. Program počinje u 20 sati kada će članovi KUD-a "Zlatna luka" u tradicionalnoj odjeći dovesti ribu s Palaca na štandove gdje će čekati spremne ekipe, objašnjava Mirjana Veleslavić Nadinić iz TZO Sukošan ističući kako je najbitniji šušur koji se stvori tijekom spremanja brudeta.
Žiri u sastavu vrhunskih kuhara Veljka Barbierija, Renata Kraljeva, Miluške Zelantov i domaćih gurmana imat će težak zadatak izabrati tri najbolja brudeta, a posebnu nagradu dobit će i najveselija ekipa te najljepše uređen štand.