StoryEditorOCM
ĐiradaOVE SUBOTE

Još bolji, veći i zanimljiviji: na 3. Zadarskom Mega Meet-u očekuje se preko 300 atraktivnih jurilica iz cijele Europe! Evo svih detalja

Piše Zadarski.hr
9. svibnja 2023. - 11:58

Udruga Auto Klub Šepurine već treću godinu za redom organizira svoj prepoznatljiv događaj pod nazivom "3. Zadarski Mega Meet".

Događaj je i kulturne i sportske tematike s područja automobilizma. Tako će se u subotu, 13. svibnja, okupiti nikad više atraktivnih vozila i to na predivnoj lokaciji "Zadar Cruise Port-a".

Stižu čak gosti iz Slovenije, Austrije, Njemačke. Kako su nam rekli iz organizacije prijavilo se za sada čak 320 vozila. 

- Na događaju očekujemo na tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske, kao i iz većeg dijela Europe. Po uzoru na prošlogodišnji događaj posjetitelje i ove godine očekuje mnoštvo sadržaja i atrakcija za svaku interesnu i dobnu skupinu. Posjetitelji na događaju neće ostati ni gladni ni žedni, a oni koji dođu s djecom zanimaciju za najmlađe će pronaći u igraonici na napuhavanje - rekao nam je predsjednik Udruge Auto kluba Šepurine, Jure Habenšus.

image
Luka Gerlanc/Cropix

 

Posjetitelji mogu očekivati razna natjecanja, kako u stajlinzima tako i u glasnoći auspuha, jačini zvučnika, pa sve do izbora najnižeg autamobila. Istaknuo je također kako je novost u ovogodišnjem programu prvi "Zadar drift challenge".

- To je natjecanje u "driftu" i organizira se po prvi put u našem gradu! Moram naglasiti kako organizacijom ovog događaja Udruga AK Šepurine u Zadru i okolici promovira automobilizam kao kulturu i sport među mladima, ali jednako tako promovira i naš lijepi grad kao zanimljivu i atraktivnu destinaciju za sve ljubitelje automobilizma - naglasio je Jure te zaključio kako im je cilj da ovaj događaj bude i family friendly, odnosno da se sve generacije skupe i upoznaju njihov način života: nabrijane jurilice, glasni motori, lijepe žene i  sigruna, brza vožnja po stazama.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Slobodna Dalmacija

RASPORED

8:00 - Sastanak s natjecateljima "Zadar Drift Challenge-a"

9:00 - 11:00 -Drift trening za natjecatelje

10:30 - Otvorenje ulaza za natjecatelje "style & tuning" kategorija i izlagače

13:00 - Kraj evidentiranja natjecatelja "style & tuning" kategorija i početak ocjenjivanja 

13:00 - 15:00 - Prva runda "Drift Challenge-a"

14:00 -Zatvaranje ulaza na događaj za vozila-vanjski parking i ulaz za pješake i dalje otvoreni

15:00 - 16:00 -Mjerenje glasnoće ispuha i usisa, mjerenje visine vozila

16:00 - 17:00 -Igre i natjecanja za posjetitelje

17:00 - 19:00 -Druga runda "Drift Challenge-a"

19:00 - 20:00 -Proglašenje pobjednika

22:00 - Afterparty (lokacija će biti objavljena na društvenim mrežama)

*raspored je podložan promjenama

POPIS NATJECANJA

STYLING

1. OLD SCHOOL

2. GERMAN

3. JDM + KOREAN

4. WORLDWIDE (USA, FR, ITA...)

5. BEST OF SHOW

Evo i linka za ostatak programa

image

najava događaja

AK Šepurne/Slobodna Dalmacija
26. travanj 2024 11:05