StoryEditorOCM
ĐiradaU 20 SATI

HNK u srijedu gostuje u Šibeniku s predstavom Murlin Murlo

Piše zADARSKI.HR
2. ožujka 2021. - 12:02

U srijedu u 20 sati gostuje HNK u Šibeniku s predstavom Murlin Murlo Nikolaja Koljade u režiji Oriane Kunčić.  

Igraju: Franka Klarić, Ana Perković, Šime Bubica i Kristian Šupe. Predstava je u Mozaik pretplati i nije u slobodnoj prodaji.

Murlin Murlo ruskog dramatičara Nikolaja Koljade bavi se životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblju, odnosno u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma. Radnja se odvija u provincijskom gradiću Sipilovsk gdje likovi nemaju priliku za zdrav razvoj. Želja za metropolom, Moskvom, boljim životom, gotovo je čehovljevski prikazana. Okolnosti ih samo gaze, a dvije sestre Olga i Ina ugledaju spas u novom podstanaru Alekseju. Koljada u stilu odlazi ekstremno u kreiranju ljudskih sudbina, daje notu sablasnog, gangrenozno prosipa ljudsku srž na pladanj. Murlin Murlo je priča o nama i o još jednom beznadežnom kriku za boljim sutra.

Od sutra, 3.3. u prodaji su ulaznice na blagajni HNK Zadar za komediju Prvi muževi bacaju se u vodu, kazališta “Tvornica smijeha” koja je na programu 8. ožujka (na Dan žena) u dva termina: u 18 sati i u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 60,00 kuna. Tekst i režiju potpisuje Matko Elezović, a glumi Jadranka Elezović. 

29. svibanj 2024 08:38